Denuncien més ofegaments de fauna salvatge al canal d’Urgell

  Entitats ambientalistes es reuniran dijous amb la comunitat de regants per tractar aquesta problemàtica

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Una guineu localitzada mort en un contenidor situat tocant del canal d'Urgell. IPCENA

  Ipcena ha tornat a reclamar mesures urgents per evitar que fauna salvatge continuï morint ofegada al canal d’Urgell. Segons l’entitat, aquest dilluns es van trobar en un contenidor situat a la zona del Collet, a les Borges Blanques, una vintena d’animals morts que s’haurien ofegat durant el recorregut del canal. Entre aquests, hi havia cabirols, una guineu, una cigonya o un torlit, a més d’una ovella i un gat.

  Fa unes setmanes, els ecologistes ja havien denunciat l’aparició al contenidor d’una vintena més de cadàvers, sobretot de cabirols i algun senglar. Diferents entitats ambientalistes es reuniran dijous a Mollerussa amb responsables de la comunitat de regants dels Canals d’Urgell per tractar aquesta problemàtica i plantejar solucions.

  Membres d’Ipcena i voluntaris de les Garrigues controlen les espècies de la fauna que arriben mortes per ofegament durant el recorregut del canal d’Urgell a la zona del Collet de les Borges Blanques. En aquest punt, un dispositiu automatitzat amb un braç extreu d’un enreixat del canal la vegetació i també cadàvers d’espècies de la fauna quan obstaculitzen el filtre de pas d’aigua i els diposita dins del contenidor habilitat tot just al costat. Aquest dilluns, van aparèixer una vintena d’animals morts, que se sumen als localitzats unes setmanes enrere.

  Els Agents Rurals es van desplaçar fins al lloc i van poder rescatar una serp blanca. Així mateix, van fer un informe sobre els animals morts localitats, segons han explicat des d’Ipcena.

  Des d’pcena reclamen que s’adoptin mesures de manera “urgent” per aturar amb “la mortaldat de fauna” que, segons els ecologistes, “pot arribar als 1.000 exemplars morts per ofegament en un any només en aquesta zona”, amb una mitjana d’entre 20 i 25 setmanals. Ipcena tornarà a traslladar dijous aquesta petició als responsables de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell en la reunió que mantindran i en la qual també participaran altres entitats ambientalistes.