Denuncien la perillositat del descampat de l’entorn de l’escola Joan XXIII de Bonavista

  Un dels pares ha denunciat a través d'un grup del barri a Facebook la situació d'aquests terrenys que esdevenen com a pàrquing pels pares i mares

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La situació del descampat que envolta l’escola Joan XXIII i que esdevé com a pàrquing per als pares i mares de l’escola ha generat la denúncia d’aquests. L’usuari de Facebook Sergio Calvente denunciava fa uns mesos la perillositat i el mal estat d’aquests terrenys a través del grup Bonavista Informació. El mateix usuari publicava fa només uns dies una carta rebuda per part de l’Ajuntament de Tarragona que responia a les reves reclames després d’haver presentat una queixa al Síndic de Greuges. De moment, com afirma el mateix Calvente, sembla que la cosa “va per llarg”.

  Grans pedres, forats, tolls i fang quan plou, cap senyalització i caos. Aquests són alguns dels principals motius pels quals un dels pares de l’escola Joan XXIII, Sergio Calvente, ha denunciat, a través de Facebook, la situació del descampat que envolta l’escola Joan XXIII i que esdevé com a pàrquing pels pares i mares que porten als seus fills a l’escola. “Cada dia ens veiem afectats per les irregularitats del terreny”, denuncia el pare a través del grup ‘Bonavista Información’. “Cada vegada que plou, s’inunda la zona”, explica Calvente, qui continua exposant que “hi ha pedres molt grans”, que han d’anar esquivant per accedir. El problema no resideix només en els desperfectes del terreny, sinó també en la seva perillositat, ja que, com no és un terreny asfaltat, els pares i la mainada es barregen amb els cotxes, “sense cap senyal que delimiti”. “És un perill constant!, És un caos!”, lamenta el Calvente.

  L’Ajuntament respon

  Fa uns dies, el mateix usuari de Facebook, Sergio Calvente, exposava la resposta que l’Ajuntament de Tarragona ha oferit davant la problemàtica, després que el pare fes arribar la seva queixa al Síndic de Greuges. Un dels principals problemes era el fet que els pares desconeixien si es tracten d’uns terrenys de titularitat municipal o de propietaris particulars. L’Ajuntament ha resolt aquest dubte a través del seu escrit, signat pel “Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Territori, Josep Maria Milà, informant que “es tracta de dues finques de titularitat privada incloses en l’àmbit del PPU 63″ i afegint que “l’Ajuntament de Tarragona no pot fer inversions en terrenys de titularitat privada”.

  Imatge de l’escrit de l’Ajuntament de Tarragona

  En el mateix document, Milà exposa que “el desenvolupament urbanístic d’aquest sector està fixat pel tercer sexenni (2025-2031). Tot i això, el conseller de Territori també detalla que el consistori “ha iniciat converses amb els propietaris d’una de les finques de referència per tal que autoritzi a l’Ajuntament a intervenir en la seva propietat mitjançant l’execució d’obres d’anivellació i compactació que permetin el seu ús provisional com a aparcament al servei del col·legi Joan XXIII”. En aquest sentit, Calvente informava al grup del contingut del document compartint la imatge i lamentava que “sembla que va per llarg”, a la qual cosa afegia que “ens haurem d’aguantar i tenir molta cura amb els cotxes i els vianants”.