Denuncien el bisbe de Solsona a l’Observatori Contra l’Homofòbia

  Per les declaracions on vinculava l'homosexualitat amb la manca de la figura paterna i la Crida per Lleida també vol que sigui 'persona non grata' a la capital de Ponent

  El col·lectiu en defensa dels drets LGTBIQ Colors de Ponent ha denunciat al bisbe de Solsona, Xavier Novell, davant l’Observatori contra l’Homofòbia. Ho ha fet per les afirmacions que va fer en la glossa d’aquest cap de setmana on assegurava que l’homosexualitat pot tenir la seva ”causa” en ”la manca d’una figura paterna”. En aquest sentit, la Crida per Lleida – CUP ha demanat que la Paeria declari el bisbe Novell ‘persona non grata’ al municipi i també s’ha sumat a la denúncia de Colors de Ponent. Els anticapitalistes recorden que Lleida és la demarcació catalana que registra més agressions homòfobes en relació a la seva població. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ja va anunciar ahir dilluns que declararan al bisbe Novell ‘persona non grata’ per les seves declaracions sobre l’homosexualitat.

  Després de l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, i també l’Ajuntament de Solsona manifestessin ja ahir dilluns el seu rebuig a les afirmacions del bisbe de Solsona sobre l’homosexualitat, ara han estat el col·lectiu Colors de Ponent amb la denuncia a l’Observatori contra l’Homofòbia i la Crida per Lleida que s’han sumat a aquestes crítiques contra Xavier Novell.

  Des de la Crida han remarcat que Novell és ”reincident” en els declaracions d’odi contra les persones LGTBIQ i les dones, ”aprofitant en poder mediàtic i de transmissió que disposa des del púlpit de l’església i dels mitjans de comunicació, i emparant-se en la seva suposada protecció com a representant del catolicisme”.

  La CUP assegura que el bisbe de Solsona ha fet nombroses crides a la prohibició de l’avortament, criminalitzant les dones que exerceixen els seus drets. A més, afegeixen que ha arribat a negar la violència masclista i a parlar de la suposada violència de les dones contra els homes en un context de constants feminicidis.

  Per la Crida per Lleida, la ”impunitat que gaudeix Xavier Novell a l’hora de fomentar l’homofòbia i atiar l’odi contra les dones i persones LGTBIQ”, reclamen que s’hagi de ”reaccionar de forma contundent per garantir els drets humans i LGTBIQ i eradicar l’homofòbia i el masclisme”.