Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Demanen suprimir el canvi d’hora per evitar el “jet lag social”

Els promotors de la racionalització d'horaris desitgen que "hi hagi Govern el més ràpid possible" per poder treballar per concretar el Pacte per a la Reforma Horària

La Iniciativa per a la Reforma Horària ha demanat la supressió del canvi d’hora d’estiu i d’hivern per evitar “el jet lag social que provoca durant una setmana o dues”. La matinada d’aquest diumenge 25 de març comença l’horari d’estiu i els rellotges s’avançaran una hora -les 2h passaran a ser les 3h-. L’entitat promotora de la racionalització d’horaris s’oposa al canvi horari que es fa cada sis mesos per “motius de salut”. “El que convé és que durant tot l’any, i sobretot els nens més petits i la gent gran, tinguin el mateix horari”, ha defensat el promotor de la Reforma Horària, Fabián Mohedano, en declaracions a l’ACN. Mohedano ha recordat que les reclamacions de la Iniciativa per a la Reforma Horària van més enllà de la supressió de les variacions horàries. En aquest sentit, també ha desitjat que “hi hagi Govern el més ràpid possible” per poder treballar per concretar el Pacte per a la Reforma Horària perquè sigui una realitat de cara al 2025.
“El que tenim molt clar és que l’endemà que hi hagi Govern tots els partits polítics, agents socials i conjunt d’organitzacions es posaran a treballar per a la reforma horària. Pot ser un espai de trobada per canviar la nostra realitat i millorar el benestar de la ciutadania”. El Pacte per a la Reforma Horària, signat el passat mes de juliol pel Govern i 110 entitats aposta per la racionalització dels horaris dels ciutadans per instaurar hàbits més saludables i tenir més facilitats per conciliar la vida laboral i familiar.

En relació al canvi horari de la matinada d’aquest diumenge, l’entitat ha opinat que ha deixat d’implicar “un canvi significatiu en l’ús d’energia” ja que es fa servir pràcticament en tots els àmbits –aire condicionat, calefacció, equips de música i televisió, electrodomèstics, ordinadors, entre d’altres-. La mesura s’aplica a l’estat espanyol com a directiva d’àmbit europeu des de 1981 i el passat mes de febrer una resolució no vinculant del Parlament Europeu va demanar a la Comissió revisar el canvi d’hora per “l’existència de repercussions negatives sobre la salut humana”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els veïns de les Botigues de Sitges votaran si volen seguir al municipi o adherir-se a Castelldefels el 26 de maig

Notícia següent

Detenen tres homes que amagaven marihuana a Riudecanyes per enviar-la a Europa

Notícies relacionades