Demanen la dimissió del regidor German Ciscar per l’agressió a l’alcalde

  L'Ajuntament adverteix que posaran un "cordó sanitari" al partit liderat per l'exregidor de Plataforma per Catalunya

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  ERC d’Amposta, Junts per Amposta i el PSC demanen al president de formació Som Amposta, Josep Dalmau, la dimissió del seu portaveu municipal, German Ciscar – que havia representat a Plataforma per Catalunya en l’última legislatura-. Dilluns, l’alcalde Adam Tomàs va suspendre el ple després de cridar a l’ordre l’altre regidor de Som Amposta, Fèlix Aliau. Com ha explicat el batlle, després als passadissos, Ciscar el va empentar i va donar un cop a la cara al regidor d’ERC, Pau Cid. Si el partit no relleva Ciscar, el consistori en trencarà les relacions institucionals i fixaran “un cordó sanitari”, responent les preguntes per escrit, sense debatre ni aprovar-los les mocions i assumint només “els tràmits d’obligat compliment”.
  Els tres grups municipals s’han alineat per frenar les actituds agressives del regidor de Som Amposta, German Ciscar, amb excàrrecs municipals, periodistes i edils. L’alcalde Adam Tomàs ha recordat que la modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) ja es va plantejar a l’inici d’aquest mandat per regular els temps d’exposició, rèplica i contrarèplica després de patir insults i faltes de respecte en els plenaris del mandat passat.

  Dilluns, durant el debat de la proposta per demanar la declaració de zona afectada per emergència de Protecció Civil arran del temporal, el debat va pujar de to i després de diverses rèpliques i contrarèpliques. L’alcalde va donar el la discussió per acabada però el regidor de Som Amposta, Fèlix Aliau, no ho acatava i va ser cridat a l’ordre pel batlle fins que finalment li va demanar abandonés la sala de plens. En negar-se, Tomàs va suspendre el plenari. Als passadissos, Ciscar va empentar l’alcalde i quan el regidor d’ERC, Pau Cid, va intervenir en la baralla, el portaveu de Som Amposta li va donar un cop a la cara a l’edil republicà.

  “Això és intolerable i no podem continuar així”, ha reclamat Tomàs. “El problema és el regidor German Ciscar, que és una persona demostrada violenta, i demanem al president de Som Amposta que si vol mantenir les relacions institucionals amb la resta de grups municipals, ha de dimitir el portaveu”, ha insistit.

  “Crec que va perdre els estreps i va derivar en una situació molt desagradable per a un ajuntament perquè no és allò que ens toca fer però també assumeixo un ‘mea culpla’ perquè malgrat conèixer quina era la manera de fer d’ell i tenir problemes de relació, vam compartir oposició i vam fer coses junts. Un cop al govern vam intentar arribar a acords amb ells. Assumeixo la responsabilitat perquè ens pensàvem que podíem donar espai polític a tothom, independent de les idees que tinguessin, i hem vist que no. Hem arribat fins aquí”, ha sentenciat l’alcalde d’Amposta.

  Si no dimiteix, no hi haurà “cap concessió institucional” i es fixarà “un cordó sanitari” amb Som Amposta. “Amb aquells que no saben fer política, no farem política. Si només saben cridar i acabar inclús amb l’agressió física no són polítics i ho diem també per respecte als mil votants que els van donar suport, que no es mereixen aquest tipus d’actituds”, ha assenyalat Tomàs.

  L’alcalde agreix el suport de Junts per Amposta i el PSC i també del consell d’alcaldes del Montsià, que per unanimitat, han condemnat l’actitud dels regidors de Som Amposta. Els alcaldes de la comarca consideren que aquests comportaments “superen tots els límits, són inadmissibles i no tenen cabuda a les societats democràtiques”. Recorden que, amb la normativa vigent, els alcaldes ostenten el deure de mantenir l’ordre als plens municipals, i demanen respecte a totes aquelles persones que els formen per tal de poden facilitar la seva tasca.