Demà es presentarà la canonada de plom d’època romana

    La cita és a la 6 de la tarda al pati interior de la Casa Castellarnau

    Demà 4 d’abril, a les 6 de la tarda a Casa Castellarnau,  es presentarà  la peça que cada mes s’exposa al públic i en aquesta ocasió es tracta d’una canonada de plom d’època romana. La peça forma part de la proposta divulgativa “Quan els objectes parlen”. La xerrada informativa és oberta i gratuïta i anirà a càrrec del tècnic del Museu d’Història, Jordi Abelló, que posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

    Els romans van ser autèntics experts en la canalització de l’aigua. A la ciutat, les canonades de plom o fistulae servien per conduir l’aigua potable. Algunes, com aquesta, portaven inscripcions, amb la curiositat que el nom es llegeix a l’inrevés: “Del taller de Claudi Soia”. Possiblement els artesans de l’època no van pensar a fer les lletres del motllo a la inversa perquè la inscripció es llegís del dret.

    El passat mes de març, el Museu d’Història va posar en marxa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat, ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es realitza la xerrada de presentació de la nova peça. La programació s’estendrà fins al mes de novembre. La canonada de plom d’època romana romandrà exposada al públic durant el mes d’abril.