Deltebre demana al govern espanyol la declaració de zona catastròfica

  L'Ajuntament estima uns costos econòmics de 9,5 MEUR pel temporal

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Arrossaires comproven l'aigua del mar que ha entrat als arrossars de la bassa de l'Arena del delta de l'Ebre el 22 de gener del 2020

  El ple de l’Ajuntament de Deltebre ha acordat demanar al govern espanyol la declaració de zona catastròfica. El consistori estima que els costos econòmics per recuperar la situació i també tenint en compte les pèrdues previstes dels sectors productius estan al voltant dels 9,5 MEUR de moment. L’alcalde, Lluís Soler, ha parlat d'”emergència total”, i ha remarcat que caldrà fer una valoració definitiva quan desaparegui el temporal i els ecosistemes tornin a la normalitat. A hores d’ara, el temporal ha fet desaparèixer 25 metres de la línia de costa i ha afectat 3.000 hectàrees de cultiu d’arròs. També ha desdibuixat 6.500 metres de les platges, entre altres afectacions als camins rurals i desaigües.
  A més, hi ha dues famílies desallotjades, més de 40 carrers inundats, una quarantena d’arbres tombats, 30 pals d’enllumenat públic caiguts, talls de subministrament elèctric de més de 6 hores a un 85% dels veïns i diferents desperfectes i inundacions a equipaments municipals.

  Hi ha plataformes muscleres desaparegudes i moviment d’arenes de la bocana que no permeten que els pescadors puguin sortir del port fluvial.