La CUP-AE exigeix escoles bressol públiques a Tortosa

  El grup municipal considera que l’Ajuntament té prou recursos per proporcionar aquest servei a la ciutadania

  Aquest migdia el portaveu de CUP-AE, Xavier Rodríguez, ha presentat la campanya del grup municipal “Tortosa ciutat no té cap escola pública. Volem escoles bressols públiques ja, i de gestió directa”. La iniciativa es desplegarà entre els mesos d’abril i maig.

  Rodríguez ha lamentat el fet que “l’alcaldessa parli molt d’obres, però s’oblidi que la ciutadania necessita escoles bressol”. Considera que, “amb 36.000 euros, l’Ajuntament disposa de suficients recursos per proporcionar aquest servei social, d’un cost d’aproximadament 5.000 euros, a la població tortosina”. De fet, municipis properes a la capital del Baix Ebre ja disposen d’aquests centres. És el cas d’Amposta, que, “amb un menor nombre d’habitants, ofereix 106 places”, o el de l’EMD de Jesús, que en té 40. També ha donat l’exemple d’altres poblacions catalanes que disposen d’aquestes infraestructures, com Valls (4 escoles) i Olot (3).

  El fet de disposar d’escoles bressol a Tortosa evitaria que les famílies de la ciutat s’haguessin de “buscar la vida i acudir a la de Bitem o a la de Tivenys”. El regidor creu que un primer centre d’aquests característiques a Tortosa, “que caldria engegar per al curs 2009-2010”, hauria d’oferir com a mínim un centenar de places.

  Així mateix, ha incidit en els beneficis de l’escolarització precoç pública, que “redueix les desigualtats entre pares i mares”, així com entre la canalla. Aquest “servei bàsic ha de ser de gestió directa i tarificació social, és a dir, que els usuaris el paguin segons els seus ingressos”.

  La divulgació de la campanya es completarà amb un acte al carrer i la presentació d’una moció al ple de l’Ajuntament.