Cs sol·licita elaborar un pla per al manteniment dels equipaments educatius de la ciutat

    La portaveu de Cs Lleida, Ángeles Ribes denuncia "les contínues faltes d'inversió del Govern de la Generalitat en educació"

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, ha criticat “el mal estat en què es troben alguns dels equipaments educatius de la ciutat, la majoria d’ells per falta de manteniment”. Per això, Ribes ha anunciat que Cs porta com a Proposta de Resolució al Ple Extraordinari de l’Estat de la Ciutat “l’elaboració d’un pla de manteniment anual de les instal·lacions i dels equipaments educatius que siguin competència de l’Ajuntament de Lleida i d’aquells que necessiten un manteniment urgent i que són competència de la Generalitat”.

    Ribes ha denunciat que “el Govern de la Generalitat porta anys amb contínues faltes d’inversió en educació i l’Ajuntament es veu obligat a fer-se càrrec d’aquelles actuacions més urgents, ja que la situació d’aquests equipaments ha anat empitjorant en els últims anys”. Ribes ha criticat que aquesta falta d’inversió per part del Govern en educació “no només afecta la província de Lleida, sinó a tot Catalunya”.

    “L’educació constitueix la base fonamental de la cohesió social i és la peça clau, també, per al futur desenvolupament de la societat”, ha afirmat. Per això, Ribes assegura que “han de proporcionar les eines perquè l’alumne tingui capacitat de qüestionar-se el món en què viu i també per poder ser crítics amb ell mateix”. Perquè aquest pla no es quedi en una acció puntual, Ángeles Ribes sol·licita que “es porti a terme anualment i que s’actuï, com a mínim en 5 equipaments”. Per això, cal “habilitar partides pressupostàries fixes en els pròxims pressupostos municipals”, ha afirmat.