Creieu que els ciclistes respecten les normes de circulació?

  El debat entre ciclistes i transeünts incendia les xarxes socials

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Un grup de ciclistes denuncia la “criminalització” que reben per part dels ciutadans i obre el debat a les xarxes socials amb opinions per tots els gustos. I és que segons els denunciants la majoria de ciclistes circulen respectant les normes i se senten insultats i discriminats cada cop que es generalitza quan es parla d’ells. Demanen que es respectin els carrils bici i les voreres i que no es pluralitzi quan es parli de ciclistes incívics.

  Els transeünts no han trigat a donar a conèixer la seva opinió i demanen que també se’ls hi respecti als que decideixen no utilitzar la bicicleta, ja que “molts ciclistes no respecten els stops ni els semàfors en vermell, circulen pel mig de les carreteres sense respectar els carrils i avançant per l’esquerra, provocant així alguns accidents”.

  Normes de circulació per a bicicletes

  La normativa de circulació de bicicletes per la ciutat esmenta que s’ha d’adaptar la velocitat a la del carril pel qual es circula, s’ha d’evitar circular per voreres, i si no hi ha més remei caldrà respectar els vianants i fer senyals amb el braç abans de girar o parar. Cal equipar-se de manera adient amb reflectors, llums i casc i guardar una distància de seguretat amb el vehicle del davant, evitant circular darrere d’autobusos, camions o furgonetes.