Constantí mostra la seva solidaritat amb una gran participació en la campanya de donació de sang

    La campanya especial de donació de sang que s’ha celebrat aquest divendres 20 de març al Pavelló Poliesportiu de Constantí ha estat tot un èxit. El Banc de Sang i Teixits ha fet aquesta campanya per recollir reserves donada la situació excepcional provocada pel coronavirus, el Covid-19. Es vol així augmentar les reserves i garantir l’assistència sanitària als hospitals.
    Han estat prop de 40 persones les que aquest divendres a la tarda s’han traslladat fins al Pavelló Poliesportiu per donar sang. Tot un èxit de participació, i és que no es va poder agafar a totes les persones i fins i tot alguns van haver de marxar sense poder fer la donació, un fet força inusual. Des de l’Ajuntament de Constantí, a través de les xarxes socials oficials, es va donar les gràcies a la col·laboració ciutadana i es va agrair la solidaritat dels convilatans en les circumstàncies actuals.
    Durant la donació es van prendre les mesures de precaució adequades: els donants es van poder rentar les mans i disposaven de gel esterilitzant en arribar al Pavelló, es va guardar la distància mínima d’un metre amb la resta de persones i se’ls va donar un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari. També se’ls va prendre la temperatura i el personal sanitari portava guants i mascareta.
    La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més.