El Consell Consultiu de la Dona divulgarà la memòria històrica de les dones al Baix Ebre

    Diferents associacions de dones presentaran als escolars de sisè de Primària de la comarca el contingut de l'exposició 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre'

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El Consell Consultiu de la Dona del Baix Ebre ha enllestit la unitat didàctica amb què les diferents associacions de dones presentaran als escolars de sisè de Primària de la comarca el contingut de l’exposició ‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel vicepresident responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones, Lluís Espinach, ha presidit la reunió d’aquest òrgan de participació ciutadana de la institució en què s’ha presentat aquesta unitat didàctica i s’ha renovat la doctora en Pedagogia, Rosa Queral, en el càrrec de delegada del Consell Consultiu.

    Precisament, la doctora Rosa Queral ha estat l’autora d’aquesta unitat didàctica que vol difondre a les escoles la memòria històrica d’oficis i treballs de les dones del Baix Ebre, i també la d’aquelles dones que han estat rellevants en els diferents pobles de la comarca. La unitat didàctica inclou així mateix apartats dedicats a explicar què són les associacions de dones i per a què serveixen, què és un Consell Consultiu de Dones o la història del 8 de març.

    ‘Més enllà del silenci’ és un interessant treball de recerca antropològica, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que es presenta en forma d’exposició amb fotografies antigues i descripcions d’oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l’Ametlla de Mar, segadores d’alfals d’Aldover o les llatadores d’Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d’altres. L’exposició es va inaugurar a finals de 2016 amb motiu de la celebració del I Congrés de Dones del Baix Ebre i s’ha exposat fins ara nou poblacions de la comarca.