El Consell Comarcal impulsa la creació d’una plataforma interactiva de cicloturisme al Baix Ebre

  L'objectiu és donar una major visibilitat a les empreses i emprenedors que treballen en aquest sector en creixement a la comarca

  El Consell Comarcal del Baix Ebre ha decidit impulsar la creació d’una plataforma tecnològica interactiva de cicloturisme per donar una major visibilitat a les empreses i emprenedors que treballen en aquest sector en creixement a la comarca. El ple de la Corporació ha ratificat avui una sol·licitud d’ajut de 54.768 euros al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el marc del programa Catalunya Emprèn, per dur a terme l’actuació ‘Connectem la Via Verda: plataforma tecnològica interactiva de cicloturisme’, valorada en 75.360 euros i que compta també amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa.
  Es tracta d’aprofitar el potencial de la Via Verda de la Val de Zafán i la xarxa cicloturística del Baix Ebre per contribuir a consolidar el sector a través d’una plataforma interactiva, en forma de web o aplicatiu, que esdevingui un punt de trobada on emprenedors, empreses, usuaris i turistes puguin compartir experiències, informació, oferta de serveis i/o reserva d’activitats i de productes associats.
  El ple de la Corporació també ha aprovat una moció que exigeix la llibertat immediata de tots els presos polítics i el retorn a Catalunya de tots els consellers i polítics catalans exiliats. El text, entre altres punts, també insta a totes les entitats del Baix Ebre a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya.
  D’altra banda, el Consell Comarcal ha liquidat el pressupost de l’exercici de 2017 amb un resultat pressupostari de 156.373,12 euros i amb un romanent de tresoreria de 114.002,02 euros.
  El ple de la Corporació també ha renovat el conveni a signar amb els ajuntaments i EMDs de la comarca per al manteniment del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral durant el 2018. Aquest dispositiu fomenta la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d’atur, especialment els joves menors de 25 anys, els aturats de llarga durada, els aturats amb baixes qualificacions i els cap de famílies monoparentals. El servei es presta a cada municipi des de les respectives dependències municipals i va a càrrec de dos insertors laborals.
  En la mateixa sessió, s’ha aprovat la convocatòria del premi Projecte Jove, que distingeix la millor iniciativa juvenil desenvolupada a la comarca, i els premis Recerca, dedicats a impulsar la recerca i la investigació entre els estudiants que curses segon de batxillerat o cicles formatius de grau superior.
  Així mateix, s’han aprovat les bases reguladores per a la creació d’una borsa de treball d’acompanyant del servei de menjador.