Concentració davant l’Ajuntament de Blanes contra la detenció de l’expresident Carles Puigdemont

  La Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes ha convocat la mobilització que s’ha fet aquesta nit coincidint amb la que té lloc cada divendres al mateix indret

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Després que ahir dijous l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser detingut a Alguer, aquest divendres la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes ha convocat una concentració de protesta contra aquest fet. La mobilització s’ha fet avui a les vuit del vespre, coincidint amb les que ja tenen lloc setmanalment, cada divendres a la mateixa hora i al mateix lloc: davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

  Des de diverses entitats i partits polítics s’ha respòs així arreu de Catalunya a la crida feta des d’entitats i institucions, entre elles l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, així com l’Associació de Municipis per la Independència. La concentració de suport al president Carles Puigdemont s’ha produït després que avui al matí es donava a conèixer que hauria de declarar davant el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser aquest divendres a primera hora de la tarda.

  Carles Puigdemont ha sortit en llibertat i compareixerà el 4 d’octubre

  Finalment, després que els advocats de Puigdemont han demanat un ajornament per preparar la defensa, l’expresident de la Generalitat ha quedat en llibertat i haurà de comparèixer d’aquí a una setmana, el dilluns 4 d’octubre, davant el jutge italià. En un primer moment s’havia informat que no podria sortir de Sardenya, però finalment el jutge no ha fixat cap mesura cautelar, per tant pot abandonar Itàlia si així ho vol.

  La posada en llibertat de Carles Puigdemont l’ha adoptat a primera hora de la tarda el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, després que se li ha pres declaració telemàticament davant el jutge des de la presó. El procés d’extradició ha de continuar, perquè hi ha una ordre de detenció internacional, que ara el jutge italià haurà de decidir si s’adequa al que va dir el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

  Mentrestant, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra l’expresident de la Generalitat, ha remès l’euroordre del 14 d’octubre del 2019 contra ell a les autoritats judicials italianes. Llarena ho acompanya d’un escrit on destaca que el procediment judicial que es deriva d’aquesta euroordre està actiu, i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia.