Comença la recollida de propostes d’inversió dels Pressupostos participatius

Avatar photo

Les propostes serviran per decidir, per primera vegada a Reus, a què es destina 750.000 euros d'inversions

Aquest dilluns, 27 de novembre, comença la fase de recollida de propostes d’inversió dels pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament de Reus. Des d’avui i fins al 17 de desembre, qualsevol ciutadà o ciutadana que tingui 16 anys o més i estigui empadronat a Reus pot presentar la seva idea d’inversió a través de la plataforma participa.reus.cat. Les propostes serviran per decidir, per primera vegada a Reus, a què es destina 750.000 euros d’inversions.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, anima tothom a presentar-ne la seva i destaca que ‘estem introduint noves maneres de governança en què la participació ciutadana se situa en el centre de la presa de decisions i les polítiques s’articulen des de la transparència en tots i cadascun dels moments d’aquest procès’.

Per poder aportar propostes als pressuposts participatius, cal donar-se d’alta com a usuari a la plataforma facilitant les dades que allà es demanen per validar que la persona estigui empadronada. Aquest registre és únic per a totes les etapes i qualsevol dels processos participatius de la plataforma.

Presentació de propostes (del 27 de novembre al 17 de desembre)
Cada ciutadà o ciutadana podrà presentar una proposta. S’agruparan en dues categories en funció del seu import: projectes petits (fins a 50.000 euros) i projectes grans (entre 50.001 i 150.000 euros).

La plataforma Reus Participa
Coincidint amb l’obertura del procés, s’estrena la nova eina digital de l’Ajuntament de Reus per a la participació «participa.reus.cat», basada en programari lliure i desenvolupada en obert per articular processos de participació.

Participa.reus.cat es desenvolupa a partir de la plataforma «Decidim», impulsada des del sector públic i que és un referent en matèria de participació ciutadana. Respon a la voluntat de fomentar la democràcia participativa i el desenvolupament d’infraestructures digitals de codi lliure i obert de manera col·laborativa per progressar en la sobirania tecnològica i de sumar esforços en la millora de la qualitat democràtica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

3 medalles pel Club Esportiu MYJU Cunit al Pais Basc

Notícia següent

Vila-seca commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Masclista

Notícies relacionades