Comença la millora de la xarxa de sanejament a Sol i Vista

  Aquesta és una de les actuacions en el marc del Pla de barris

  Aigües de Reus preveu començar aquesta setmana obres de renovació de la xarxa de sanejament i aigües pluvials en el barri Sol i Vista, concretament, en els carrers Almirall Requesens, Entença i Roger de Llúria. Aquests treballs s’emmarquen en diverses intervencions urbanístiques que l’Ajuntament de Reus impulsa mitjançant el Pla de barris i que donen continuïtat al projecte de remodelació d’aquesta zona de la ciutat.

  Els treballs es prolongaran durant dos mesos i mig, aproximadament, i tenen un pressupost de 217.427 euros, el qual cofinancen Aigües de Reus i el Pla de barris sense cap cost per als veïns que se’n beneficien, tal com és habitual d’uns anys ençà.

  L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que el “Govern de Reus està compromès amb la millora dels serveis i la posada al dia de la via pública en tots els barris de la ciutat i, especialment, als barris Sol i Vista i Immaculada on hi estem executant un paquet d’inversions en el marc del Pla de Barris; i ja n’hem previst una segona fase en el pressupost municipal de 2018”.

  Dani Rubio, regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient, afegeix que “és important que tothom sigui conscient que les obres que inclou el Pla de barris , com ara aquestes a Sol i Vista, no són tan sols una renovació urbanística dels carrers, sinó també una oportunitat de millora de serveis bàsics, com ara la llum i clavegueram, que repercuteixen en la qualitat de vida quotidiana de tots els veïns”.

  Les obres tenen com a principal objectiu l’eliminació de l’actual xarxa de formigó, que presenta un estat deficient, i la seva substitució per una canalització de PVC amb 111 escomeses de nova construcció. Es tracta, per tant, d’una millora de les condicions del servei que s’ofereix als veïns d’aquesta zona del barri Sol i Vista.

  Millora de la via pública
  Les obres de la xarxa de sanejament tindran continuïtat amb l’execució del projecte d’obres de millora de la via pública, un projecte que incorpora consideracions dels veïns, recollides en les sessions de participació amb tècnics municipals i membres del Govern de Reus.

  El projecte defineix les obres de remodelació dels carrers d’Entença, d’Almirall Requesens, tram del carrer de Roger de Llúria (entre carrers d’Entença i d’Almirall Requesens) i el tram del carrer de Nelson Mandela entre raval de Sol i Vista i d’Almirall Requesens. Es doten d’unes superfícies coherents amb les obres realitzades recentment a l’entorn, amb vorades de granit, paviment de voreres de panot/terratzo i paviment asfàltic, i eliminant les barreres arquitectòniques.

  La solució adoptada manté el sentit de circulació al carrer de Roger de Llúria amb dos sentits, al tram des de la carretera d’Alcolea fins al carrer Josep Iglesias Fort. Preveu direcció única sentit sud pel resta del carrer. Als carrer d’Entença i d’Almirall Requesens, de direcció única en sentit de les agulles del rellotge.