Comença l’Arquitectour Lleida per commemorar el Dia Mundial de l’Arquitectura

Avatar photo

Per segon any consecutiu, ha tingut lloc el MiniArquitectour on els infants han fet tallers per apropar l’arquitectura als més petits de la casa

La quarta edició de l’Arquitectour Lleida s’ha iniciat aquest dissabte, 6 d’octubre, amb un centenar de participants en l’Itinerari pel Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i Turó de Gardeny. Es tracta d’una iniciativa de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura (celebrat el passat 1 d’octubre), és gratuïta i està oberta a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer els valors de l’arquitectura. Diumenge tindrà lloc el segon dels itineraris que farà un Itinerari per Cappont i Camps Elisis de Lleida.

Després de l’èxit de l’anterior edició, aquest 2018 també ha tingut lloc l’organització del MiniArquitectour, una activitat adreçada a tots aquells que dissabte venien acompanyats d’infants menors de 12 anys. En aquesta activitat paral·lela, dirigida per arquitectes, els infants que han realitzat una visita al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i un taller per apropar l’arquitectura als més petits de la casa. A més, enguany l’Arquitectour serà present a la plaça Sant Joan de Lleida amb una instal·lació informativa de caràcter efímer.

La ruta de dissabte s’ha iniciat amb l’explicació i visita a l’Edifici CeDiCo, Centre de Disseny del Coneixement (2008-2010) dels arquitectes Carme Casals, Ramon Maria Puig i Carles Sàez. La segona parada ha estat l’Edifici CPD-TIC (2009) dels arquitectes Josep Maria Mezquida i Pere Robert. Els Edificis H (2007-2009), de Teresa Batlle, Felip Pich-Aguilera i Josep Maria Puigdemasa, han estat la tercerca parada. El Fruitcentre Irta (2008-2011)  de Labox Design SLP (Anthony Foy, Sarah Gibson i Anna Ferrer) i el Magical (2009), de Teresa Batlle, Felip Pich-Aguilera i Josep Maria Puigdemasa, han completat l’itinerari. Alguns dels arquitectes de les obres i arquitectes col·legiats voluntaris han explicat els valors arquitectònics de cadascun dels edificis.

Diumenge, 7 d’octubre, tindrà lloc l’Itinerari per Cappont i Camps Elisis de Lleida. La sortida de la ruta de diumenge es farà a les 10.00 h des de l’Escola Camps Elisis, edifici d’Adolf Florensa (1918-1920) i ampliació d’Alfredo Fernández i Norberto Núñez (2003); es visitarà elPavelló de l’Antorxa (1902) de Celestí Capmany; el Palau de vidre, de l’enginyer Josep Maria Cots (1965) i remodelació de l’arquitecte Carles Sàez (interior el 1984-1985 i accessos el 1996); CAP de Cappont (2000-2001) dels arquitectes Ramon Fité i Julio Mejón; i el conjunt d’habitatges de renda limitada de la Caixa de Pensions (1956-1958) de Lluís Domènech Torres.

En paral·lel a les visites guiades, el col·lectiu Igers Lleida per tercer any consecutiu organitza un Instawalk seguint les dues rutes de l’Arquitectour.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’oli d’oliva, principal protagonista a Johannesburgo de la mà de Mateu Blanch

Notícia següent

Més de 100 estudiants de la URV han participat a la 4º Piraguada pel riu Ebre

Notícies relacionades