El Club Social del Garraf es llança a fer teatre

  Vuit persones amb diagnòstic de salut mental interpreten, diumenge 28, l'obra de teatre 'Nocturn per acordió' basada en els poemes de Joan Salvat Papasseit

  El proper diumenge 28 de gener es representa al Teatre Principal l’obra de teatre “Nocturn per acordió”, basada en els poemes de Joan Salvat Papasseit. La funció, que té el preu simbòlic d’1 euro, és una obra ben especial. Vuit actrius i actors del Club Social del Garraf, gestionat per Atra Associació, pugen per primera vegada a l’escenari del Principal per transmetre un tast de l’obra de Papasseit.
  Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i de Som Experiència Immobiliària, el Club Social del Garraf cristal·litza un projecte social que, de la mà del director teatral Quico Romeu, voluntari de l’Associació, vol apropar el teatre i el món de la interpretació a les persones amb algun diagnòstic de salut mental.
  El projecte combina sobre l’escenari la màgia del teatre amb les capacitats de les persones, la generositat dels col·laboradors amb la passió dels voluntaris i professionals, la recuperació del català amb la implicació dels actors amb la seva llengua.

  Grup Atra porta més de 30 anys donant servei a les persones amb problemes de salut mental i addiccions, i el Club Social del Garraf porta més de 8 anys a Vilanova i la Geltrú treballant per la inserció a la comunitat a través del lleure de les persones amb alguna experiència de salut mental.

  Papasseit, el gran poeta del poble, nascut l’any 1894, ens apropa a la llengua catalana de principis del segle passat. Va viure immers en la pobresa i passant per tot tipus de calvaris, però, per ell tot era bellesa, esplendor, delicadesa i plaer. La seva visió tendre de la vida ens diu que “Res és mesquí” i “tot és primavera”, moment on tot neix de nou, tal com han hagut de sobreposar-se les persones que han passat per un diagnòstic de salut mental.
  El poema que dóna títol a l’obra resa “…vosaltres no sabeu què és guardar fusta al moll”. Parla de la duresa de la nit al moll, plovent i descarregant taulons de fusta, tal com l’angoixa de sentir-se perdut enmig d’una societat que no accepta la diferència.
  L’inconformisme i l’ideal revolucionari de Papasseit és el mateix que el dels actors del Club Social, que no es conformen amb el que el sistema els ofereix i volen anar més enllà, ser protagonistes i alçar la seva veu, la que tothom qui ho vulgui podrà sentir el proper diumenge 28 de gener a les 18 h al Teatre Principal.
  Les entrades anticipades es poden comprar per 1 euro al Club Social del Garraf, al carrer de La Unió número 16.