El Clínic i el Vall d’Hebron, entre els cinc millors hospitals públics a l’Estat

    El Centre Mèdic Teknon i l'Hospital General de Catalunya ocupen la sisena i setena posició del rànquing dels hospitals privats amb més reputació

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    L’Hospital Clínic i el Vall d’Hebron se situen entre els cinc millors centres sanitaris públics d’arreu de l’Estat, segons es desprèn de l’informe ‘Resultats de la IV edició del monitor de reputació sanitària’ que elabora l’Organització Col·legial d’Infermeria. En concret, el Clínic se situa en segona posició, després del madrileny La Paz, i la Vall d’Hebron ocupa el lloc número cinc. En canvi, entre els cinc primers privats no n’hi ha cap de català. Són la Clínica Universitat de Navarra, l’Hospital Universitari Quirón Madrid, l’HM Sanchinarro/C.I.O. Clara Campal, el Sanitas La Zarzuela i l’HM Montepríncipe. El rànquing s’ha elaborat a partir de 5.261 enquestes i 1.100 indicadors objectius. A banda, com a novetat d’aquest any l’estudi també inclou la valoració de 108 directius i gerents i 4 noves especialitats (hematologia, radiodiagnòstic, cirurgia oral i maxil·lofacial i farmàcia hospitalària), de tal manera que ja se n’analitzen 22.
    Pel que fa als hospitals públics, l’hospital madrileny La Paz lidera el rànquing a 12 serveis clínics dels 22 analitzats, el Clínic i el Gregorio Marañón a 4 i el Vall d’Hebron, 12 de Octubre, Clínica Oftalmològica Barraquer i Hospital Infantil Universitari Niño Jesús ho fan en 1.

    Durant la roda de premsa de presentació de resultats, José María San Segundo Encinar director del Monitor, ha destacat que la innovació i el desenvolupament són el factor principal de lideratge reputacional. Pel que fa a fortaleses i debilitats, San Segundo ha destacat l’oferta assistencial en el primer àmbit i la qualitat de l’atenció mèdica en el segon.