Cinc secretaris de l’ANC deixen els seus càrrecs i es presenten a les eleccions

    Els secretaris són Sànchez, Francesca Ferreres, Alícia Casals, Assumpció Castellví i Pere Grau

    Cinc membres del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana han anunciat que deixen els càrrecs per raó d’incompatibilitat perquè es presenten a les eleccions del 21 de desembre. El primer a fer pública la incorporació en una llista electoral va ser, ahir dijous, Jordi Sànchez, que va dictar per telèfon, des de la presó, les paraules de la seva comunicació als socis de l’Assemblea. Va deixar el càrrec de president, ja en els últims mesos del seu mandat, i el lloc de secretari nacional per poder formar part de la candidatura del president de la Generalitat Carles Puigdemont. També ho han fet Francesca Ferreres, secretària nacional i fins ara coordinadora d’Incidència Internacional, i els secretaris nacionals Alícia Casals, Assumpció Castellví i Pere Grau. Componen el Secretariat Nacional 77 membres, elegits pels socis de l’Assemblea en les eleccions del maig del 2016.
    L’ANC ha volgut fer palès que “respecta i valora” la decisió d’aquestes cinc persones i ha subratllat que serà al costat de “totes les candidatures que defensin la República Catalana”. Ha agraït en aquest sentit la implicació i la feina dels que ara pleguen i els ha desitjat sort i encerts en la nova etapa.

    També ha volgut deixar clar que el paper polític de l’Assemblea passa, “a partir d’una victòria el 21 de desembre del bloc de partits per la República davant del bloc del 155”, per continuar treballant, “des de la societat civil”, per la consolidació i el reconeixement internacional de la república.