Cervera celebra l’acte inaugural de la Capital Catalana de 2019

  La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha reiterat el compromís de la corporació amb un esdeveniment cultural de primer ordre que servirà per dinamitzar el territori

  La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat aquest dissabte a l’acte inaugural de Cervera capital de la Cultura Catalana 2019’, que ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

  Perelló ha estat acompanyada per Rosa Pujol, vicepresidenta primera de la Diputació, i pel diputat Francesc Sabanés. La primera part de l’acte s’ha desenvolupat a la Paeria de Cervera, amb una recepció encapçalada pel paer en cap, Ramon Royes, i en què també hi han participat Laura Borràs, consellera de Cultura, Ramon Farré, delegat territorial de la Generalitat, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

  Des d’allí, s’han traslladat cap al Gran Teatre de la Passió en un recorregut a peu que ha fet una breu aturada davant l’antic edifici on es van reunir les Corts Catalanes el 19 de desembre de 1359, en el que va ser pas decisiu per a la creació de la Diputació del General de Catalunya.

  Ja al Gran Teatre de la Passió, s’ha donat pas a l’acte inaugural, en el que ha intervingut Rosa Maria Perelló, que ha destacat el compromís de la Diputació de Lleida amb un esdeveniment cultural de primer ordre. Ha expressat que “tot i que Cervera és la ciutat més petita de totes les que han estat distingides amb el títol de Capital de la Cultura Catalana, és, des del punt de vista cultural, una de les ciutats més importants de Catalunya”.

  Ha mencionat també que “tot fet cultural exigeix una presa de posició, una voluntat d’equiparar-se amb altres cultures nacionals i la constant històrica del compromís, que trobem a la base mateixa de la vida cultural catalana i que podem veure avui, aquí, a Cervera”.

  A continuació s’ha estrenat ‘Mem’, un espectacle que ha servit per donar el tret de sortida a l’any de Cervera Capital de la Cultura Catalana. Es tracta d’un muntatge de producció pròpia que parla, a través del teatre, la dansa, la música i les arts visuals de la cultura des d’un vessant polièdric: del seu origen, de la seva evolució i de la seva universalitat, però també de la personalitat que ha adquirit al territori.

  La Diputació ha realitzat una clara aposta per la capitalitat cultural de Cervera. Una de les mostres ha estat la inversió de 200.000 euros entre els anys 2018 i 2019 per poder donar suport als espectacles, la seva producció i la capitalitat en el seu conjunt global.