El centre per a persones sense llar de Lleida entrarà en servei durant el 2019

    La Paeria i l'Ordre religiosa propietària de l'immoble han signat la compravenda de l'edifici, situat a l'antic convent de les Josefines, al carrer Acadèmia de la capital del Segrià

    L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la representant de l’Institut de Religioses Filles de Sant Josep, Esperanza Miguel Pérez, han signat aquest dimecres la compravenda de l’edifici de l’antic convent de les Josefines de la capital del Segrià, situat al número 18 del carrer Acadèmia i propietat fins ara d’aquesta congregació religiosa. D’aquesta manera, la Paeria adquireix l’immoble per tal que pugui acollir el Centre de dia i residència per a persones sense sostre de la ciutat. Posteriorment, l’Ajuntament de Lleida cedirà l’edifici al Consorci de persones sense llar, integrat a més de la Paeria per Arrels, Càritas i el Bisbat de Lleida i que serà l’encarregat de gestionar el futur centre quan aquest es posi en marxa. La previsió de l’Ajuntament de Lleida es que les obres per rehabilitar l’antic convent puguin començar durant aquest any per tal que el centre per a persones sense llar pugui entrar en servei, en part o en la seva totalitat, durant el 2019.
    L’Ajuntament de Lleida ha oficialitzat aquest dimecres la compra de l’antic convent de les Josefines de la ciutat. Es materialitza així el compromís adquirit per la Paeria per tal de posar en marxa en aquest espai el nou Centre de dia i residència per a persones sense sostre de Lleida, que gestionarà el Consorci de persones sense llar. L’operació suposa una inversió directa de 803.513,35 euros per part de l’Ajuntament amb càrrec al pressupost del 2018, amb l’objectiu d’aprofundir en la protecció social d’aquest col·lectiu.

    Un cop completada l’adquisició, l’Ajuntament de Lleida cedirà al Consorci l’ús de l’immoble. D’aquesta manera, es podrà destinar a la seva rehabilitació i a la posada en marxa de l’equipament el milió d’euros que va generar la venda d’una finca deixada en herència a la Paeria perquè financés un projecte benèfic.

    A partir d’ara, la Paeria encarregarà a l’arquitecte municipals, Jaume Terés, la redacció del projecte executiu per rehabilitar l’immoble, d’uns 3.200 metres quadrats, tenint en compte el projecte assistencial redactat per Càritas, Arrels i els serves socials municipals per al futur centre per a persones sense llar. En aquest sentit, l’alcalde Àngel Ros ha exposat que, tenint en compte que el projecte compta amb els recursos necessaris per rehabilitar l’edifici, la voluntat és poder licitar-lo aquest mateix any i que les obres puguin iniciar-se també abans que finalitzi el 2018. L’objectiu de la Paeria, així com de la resta d’integrants del Consorci, és que el centre per a persones sense llar pugui entrar en servei, en part o en la seva totalitat, durant l’any 2019, segons Ros.