Centralitzen la recollida d’ADN i un equip de psicòlegs atén els familiars

    Set famílies de víctimes de les Rambles ja han proporcionat mostres de saliva per confirmar la identitat dels cossos

    Un total de set famílies de víctimes mortals de l’atemptat a les Rambles de Barcelona han passat ja per la Ciutat de la Justícia per tal de proporcionar mostres de saliva amb l’objectiu de facilitar el reconeixement forense dels cossos. L’activitat es centralitza a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, on la passada matinada s’ha fet l’autòpsia a les tretze víctimes de l’atropellament massiu de dijous. Paral·lelament, un equip de psicòlegs atén els familiars que passen per dependències judicials al llarg de la jornada d’aquest divendres. També està previst fer un estudi dental dels cadàvers per poder confirmar les identitats de les víctimes al més aviat possible.
    El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que des de l’Institut de Medicina Legal s’està treballant des de la passada matinada “per fer compatible la situació de xoc emocional de les famílies de les víctimes amb l’exigència de rigor científic” necessària per identificar de manera oficial tots els cadàvers.

    Mundó detalla que en funció del nivell d’informació que puguin aportar les famílies el procés d’identificació serà més o menys ràpid. El conseller ha recordat que hi ha tres vies per poder identificar els cossos de manera oficial: les mostres d’ADN, el perfil dental i les empremtes dactilars.

    Pel que fa al gruix de víctimes de nacionalitat estrangera, Mundó no n’ha concretat les dades però sí ha explicat que encara “no han arribat totes les famílies” a la Ciutat de la Justícia “perquè algunes son estrangeres”.