Castellvell recupera enguany la Festa de Sant Joaquim

  Després del parèntesi de 2020 motivat per la pandèmia, la festa se celebrarà el diumenge 29 d'agost amb una cantada d'havaneres

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’any 2020 va estar marcat per les onades de la Covid-19 i, a última hora, es va haver de suspendre la Festa de Sant Joaquim, que des de fa molts anys es celebra el darrer diumenge d’agost a l’Ermita de Santa Anna de Castellvell del Camp. El mateix grup d’havaneres contractat l’any passat, Sons de Mar, serà l’encarregat de posar música a aquesta jornada festiva, que tindrà lloc el diumenge 29 d’agost, a les 19h. Hores d’ara s’està pendent de les normatives Covid per tal de poder oferir la síndria i el rom cremat durant la cantada.

  Sant Joaquim a Castellvell

  La festivitat religiosa de Sant Joaquim ha patit diversos canvis al llarg dels anys. Així, fins 1738 es celebrava el 20 de març. Després, fins 1913 -d’aquí ve la data de celebració a Castellvell- es va celebrar el diumenge posterior a l’octava de l’Assumpció.

  I, per acabar, fins 1969, el 16 d’agost. Des d’aleshores, el matrimoni format per Sant Joaquim i Santa Anna celebren junts la seva festa el 26 de juliol.

  Aquesta festa ha estat sempre l’Aplec de final d’estiu de Castellvell. S’hi ballaven sardanes i la canalla feia les seves representacions per delit dels assistents. Actualment es fa la sindriada popular, es canten havaneres i es serveix el rom cremat.