La Casa Castellarnau divulgarà el patrimoni més desconegut de Tarragona

    Cada mes es presentarà una peça de la col·lecció municipal des d'una vitrina visible des del carrer

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El Museu d’Història posa en marxa una nova proposta per donar a conèixer el patrimoni de Tarragona. L’aparador de la Casa Castellarnau presentarà cada mes una peça de la col·lecció municipal sota el programa ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. L’objecte restarà en una vitrina, visible des del carrer, i vindrà acompanyat d’un cartell que explicarà la seva singularitat. La regidora de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que amb aquesta activitat es donaran a conèixer peces del fons del Museu d’Història en un format nou que pretén apropar el patrimoni a la ciutadania. Segons Floria, el cicle permetrà descobrir “les petites peces que ens aporten detalls de la història dels nostres avantpassats” més enllà dels grans monuments emblemàtics més coneguts.

    Un petit cupido de bronze d’època romana serà l’encarregat d’iniciar el programa dimecres vinent. Les altres peces que es promocionaran són una canonada de plom d’època romana, un pot de farmàcia del segle XVIII, un joc de candelers, un bust de Bonaventura Hernández Sanahuja, un porró de vidre, una tortuga (teula) i una escrivania amb forma de tramvia.

    El primer dimecres de cada mes a les sis de la tarda, el tècnic de Patrimoni Històric, Cristofor Salom, farà una presentació oberta i gratuïta al mateix pati de la Casa Castellarnau, on posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric. L’acte serà obert a tothom i gratuït.