Capella diu que el Govern vol donar “resposta immediata, acurada” i “urgent” als menors no acompanyats

  La consellera de Justícia assegura que els joves han de rebre "el tractament adequat" i amb "totes les garanties"

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat aquest dilluns que el Govern treballa per donar una “respost immediata i acurada” a la situació “d’emergència” dels menors no acompanyats. En declaracions a la premsa, Capella ha explicat que el Govern té “l’obligació immediata” d’oferir als joves “tota la cobertura, perquè són menors”, amb un “tractament adequat” i “totes les garanties”. Capella ha admès que la situació actual és “d’emergència”. “No ens movem en paràmetres de normalitat”, ha indicat la consellera, que ha recordat que tot i que les competències de tutela són de Treball i Afers Socials, tot l’executiu treballa per garantir “una coordinació efectiva”.
  “Hem de buscar la manera idònia per fer la primera acollida per comprovar la seva edat, identificar-los i fer-ho amb les condicions que requereix l’atenció als menors”, ha explicat Capella, admetent que cal “activar mecanismes més enllà” dels que estan en marxa en aquests moments.

  En aquest sentit, la directora d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, ha anunciat aquest dilluns que el Govern vol obrir en breu cinc nous centres d’emergència, dos a la demarcació de Barcelona i un a les altres tres, que serveixin de porta d’entrada al sistema de protecció als menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya.

  En aquests centres, com en els ja existents a Girona i Barcelona, es farien les revisions mèdiques i un primer anàlisi de la situació de cada jove per després derivar-los als centres d’acolliment del sistema de protecció.