Cap de setmana de música de primer nivell al Museu Pau Casals

  Es presenta el concert commemoratiu del 80è aniversari de la retirada i un concert solidari de l’Orquestra Simfònica Internacional Vozes

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Festival de Prada al Museu Pau Casals.

   Emmarcat dins la seva programació d’estiu, el Museu Pau Casals acollirà dissabte dia 27 de juliol a les 20h el concert commemoratiu dels 80 anys de la retirada organitzat des del Festival de Prada de Conflent, que proposa un recorregut musical des del Vendrell a Prada (on Pau Casals es va exiliar), tot passant per l’Hospital de Perpinyà. Els tres concerts previstos, sota el nom de  “La Retirada, seguint les petjades de Pau Casals” tindran lloc a cada una d’aquestes poblacions i simbolitzen a la vegada el deure de memòria i l’exili de Casals.

  Al Museu Pau Casals, el concert es durà a terme a la Sala de la Música, una petita i acollidora sala de concerts que el mateix Pau Casals va fer construir a la que va ser la seva casa d’estiueig, avui convertida en museu. El Trio Hélios, el Quartet Métamorphoses i Michel Lethiec al clarinet, seran els encarregats d’interpretar el Quintet per  Clarinet i  cordes, K.581 de Mozart i el Trio per cordes n.2 op.100 D. 929 de F. Schubert.

  Vozes, música per a la integració. Un concert que va molt més enllà de la música.

  Però el concert commemoratiu del 80è aniversari de la retirada no serà l’únic moment de música del cap de setmana al Museu Pau Casals, ja que l’endemà, diumenge dia 28 de juliol també a les 20h, tindrà lloc una vegada més i per tercer any consecutiu, una vetllada solidària en suport al projecte “Vozes, música per a la integració”. Dirigit pel músic veneçolà Pablo González, aquest projecte es va crear l’any 2004 al barri de Gràcia de Barcelona, amb la voluntat de donar una oportunitat musical a nens i nenes fills de famílies amb pocs recursos econòmics. Des de fa més de 10 anys doncs, Vozes ofereix accés a la formació musical i als instruments de forma gratuïta als nens a partir dels 3 anys impartint classes entre setmana en diferents escoles, instituts i centres cívics. L’accés a la música per a les persones amb pocs recursos també va ser una prioritat per Pau Casals, que l’any 1926 va fundar l’Associació Obrera de Concerts, amb l’objectiu d’apropar la música als col·lectius d’obrers i treballadors.

  La vetllada al Museu Pau Casals consistirà en un concert als jardins, amb la participació d’una vuitantena de nens i adolescents i amb una entrada solidària de 10 euros (inclou copa de cava!), diners que es destinaran íntegrament al projecte. L’Orquestra Simfònica de Vozes interpretarà peces de Mozart, Schubert, Stravinsky, Bernstein i J. Strauss.