Canyelles viu el millor Carnaval

  Espectacular rua de disfresses amb una vintena de carrosses i 1.500 participants

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Un total de 1.500 persones han participat del Carnaval de Canyelles, que aquest dissabte ha estat sota el regnat de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Aquest arribava al poble dissabte al vespre escortat per un grup de moters i a sobre d’un espectacular Cadillach blanc. L’acompanyaven també les seves concubines, que no el van deixar ni un moment durant tot el vespre, mentre donaven pas a la vintena de carrosses que han pres part d’aquesta Rua de Carnaval, la més multitudinària i participativa de la història. El Carnestoltes i les seves concubines van ser els encarregats de donar la benvinguda i el Passaport del Carnaval de Canyelles a cadascuna de les colles, que en agraïment oferien un ball al Rei dels Poca-Soltes i al nombrós públic concentrat a la plaça de la Bassa d’en Llot.

  El passaport era un requisit imprescindible per poder participar a la rua canyellenca, que ha tingut participants de diverses poblacions del Penedès i el Garraf: Calafell, Sant Jaume dels Domenys, el Vendrell, Olivella, Banyeres del Penedès, Vilafranca del Penedès, Vilobí del Penedès, Llorenç del Penedès, La Collada Sis Camins de Vilanova i les carrosses canyellenques (AMPA Institut Pla del Bosc, Ke Fem, Dracs de Canyelles, Agrupació de Balls Populars de Canyelles, Gimnàs Municipal, Eventos PC i Canyafocs).

  La rua de disfresses és l’acte central del Carnaval canyellenc i guanya participació i qualitat en cada edició, fins al punt que enguany s’ha doblat el nombre de grups participants. La qualitat i la vistositat de les disfresses també millora en cada edició i en el Carnaval 2019 ha estat ben palès. S’han vist carrosses molt treballades i originals i disfresses molt variades, acolorides i espectaculars.

  L’ordre de sortida de la rua s’havia triat per sorteig, com és tradició, i enguany el grup Les Quadres de Calafell obrien la cercavila de grups i carrosses amb la futurista proposta de ‘Skaikru’. Els seguia un altre grup de la mateixa població del Baix Penedès, Calafell Dreams, amb una gelada carrossa dedicada al Pol Nord, ‘The Ice’. La Ueep Carnaval de Sant Jaume dels Domenys dedicava la seva disfressa a ‘Fantasia Xena’. Els seguien Illogical del Vendrell i el seu ‘Ball de màscares venecianes’. A continuació hi havia els olivellencs The Xavales, amb un refrescant ‘Sabor a Mar’. Els vendrellencs De més a més participaven caracteritzats d’asteques, i els Alma de Carnaval de Banyeres del Penedès, de ‘Wolf friends’. Vilobí del Penedès recordava la màgica pel·lícula de Charlie i la Fàbrica de Xocolata amb el seu ‘Wonka’s Dream’. Els seguien Llorenç del Penedès amb ‘Carnaval el Sympo’ i després venien els vilanovins de la Collada Sis Camins, que amb la seva universitat particular feien comèdia de la polèmica sobre ‘Regalem Masters’.

  Les colles canyellenques tancaven la rua. L’AMPA de l’Institut Pla del Bosc, amb uns vistosos vestits, presentava ‘La Tribu de Canyelles’. Els seguien els Ke Fem, que es traslladaven a ‘Bollywood’. I després venien els Dracs de Canyelles, que es traslladaven a Mèxic i a la pel·lícula ‘Coco’. Més atrevits eren els de l’Agrupació de Balls Populars amb el seu ‘Te drac Queen’ i el Gimnàs Municipal es convertia en un saloon de l’oest ple de ‘Forajidos’. El circ era la temàtica d’Eventos PC i l’associació Tot si Val-Associació Diables Canyafocs tancava la rua amb ‘Flamingo i Ole’.

  Tots plegats van poder acabar la festa a l’aparcament de l’escola Sant Nicolau, on hi va haver música amb Dj fins a la matinada. Des d’aquest indret, precisament sortida la rua d’enguany, que s’ha vist obligada a incorporar modificacions en el recorregut i el final de festa per la gran quantitat de participants.

  El Carnaval canyellenc, però, l’obria el divendres l’Associació de la Gent Gran, amb el tradicional ball de mantons, que va omplir la Sala Multicultural.

  Canyelles acomiada el Rei dels Poca-soltes, que deixa el municipi per seguir la festa i la disbauxa a la resta de poblacions de la comarca del Garraf i del Penedès, on imposarà el seu regnat aquest pròxim cap de setmana.