Campanya ecològica de recollida d’excrements de gos a Creixell

  "El gos és teu, els seus excrements també" és el lema de la campanya

  L’Ajuntament de Creixell inicia la Campanya “El gos és teu, els seus excrements també”. Aquesta iniciativa es pretén conscienciar a tots els propietaris de gossos del municipi que cal recollir els seus excrements de la via pública.

  Per combatre l’incivisme i conscienciar a tothom, l’ajuntament creixellenc posa a disposició dels propietaris de mascotes, un element per a la recollida d’excrements fàcil i còmode per tal d’ajudar entre tots a mantenir nets d’excrements d’animals els carrers i zones verdes de la vila.

  L’Ajuntament de Creixell disposa de 1.000 unitats de l’Ecopoop; un recollidor ecològic d’excrements de gos fet de cartó reciclat i biodegradable, que es pot recollir gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila.

  L’Ecopoop funciona com una pinça que recull els excrements i es transforma en una caixa amb nanses per dipositar-la en els contenidors de brossa orgànica i aconseguir la total descomposició.

  Es tracta d’una alternativa sostenible a les bosses de plàstic d’un sol ús que per normativa europea s’hauran de reduir a partir del 2020. Les bosses de plàstic triguen una mitjana de 150 anys en degradar-se mentre que aquest element triga només entre 3 i 6 mesos.