Campanya de cribratges massius a la URV per detectar casos de covid-19

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya farà un cribratge massiu a la URV com a part del seguiment i control de la COVID-19

La campanya de cribratges es dirigeix a tots els membres de la comunitat universitària tant de la URV com d’altres universitats que facin classes telemàtiques des de Tarragona i Terres de l’Ebre. L’objectiu del cribratge és doble: d’una banda, detectar persones asimptomàtiques amb COVID per trencar les cadenes de transmissió dins i fora de la universitat i, de l’altra, saber quines persones ja han passat la malaltia. Tenint en compte que variants més contagioses com la soca britànica es concentren en persones menors de 25 anys, i que a la URV aquest col·lectiu és de més de 15.000 persones, la utilitat d’aquesta mesura és clara.

El cribratge consistirà en dues proves: una PCR mitjançant una automostra nasal i un test serològic ràpid amb sang capil·lar per saber si s’ha passat la malaltia. La Universitat Rovira i Virgili habilitarà quatre punts de cribatge distribuïts en quatre campus (Catalunya, Sescelades, Bellisens i Terres de l’Ebre).