Berga organitza una vetllada literària i musical pel Dia del Llibre i de la Rosa

  El claustre del Convent de Sant Francesc acollirà una vetllada dedicada a la literatura i la música el dimecres, 22 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre

  Imatge dels personatges protagonistes de la llegenda de Sant Jordi. Foto: Laura V-M

  El dijous, 23 de juliol, se celebrarà el Dia del Llibre i de la Rosa arreu de Catalunya, tot i que es farà de forma descentralitzada per evitar aglomeracions i garantir les mesures de seguretat sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. Es tracta d’una jornada organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per commemorar la Diada de Sant Jordi de 2020, la qual, no es va poder portar a terme el passat 23 d’abril a causa de la pandèmia. A Berga, es realitzarà una vetllada literària i musical la vigília de la diada, al claustre del Convent de Sant Francesc. La iniciativa està impulsada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i l’entitat Òmnium Cultural.

  Literatura i música al Convent de Sant Francesc 

  El claustre del Convent de Sant Francesc acollirà una vetllada dedicada a la literatura i la música el dimecres, 22 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre. L’acte combinarà la lectura de textos de diversos gèneres literaris i la interpretació de peces musicals. Lídia Canals, Sònia Ferrer, Toni Gol, Xavier Gonzàlez. Jaume Huch, Marc Marginet, Ivan Otaola, Eva Sànchez, Ramon Soler, Gerard Vilardaga i Vicenç Zumajo seran les persones encarregades de realitzar les lectures. La música anirà a càrrec de Bongos, un grup de música d’alumnes de l’EMMB format per Núria Carreras, Arnau Comellas, Arnau Minoves i Pau Roca que comptarà amb la participació d’Oriol Casals. L’esdeveniment tindrà una durada aproximada d’una hora i l’aforament serà limitat. Les persones que accedeixin al recinte hauran de respectar les mesures d’higiene i seguretat establertes per l’organització.   

  Llibres i roses al carrer amb limitacions 

  Aquesta diada excepcional del mes de juliol serà exclusivament pel sector professional del llibre i de la rosa per assolir les màximes garanties sanitàries pels professionals i la ciutadania, tal com ha establert el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Per garantir una diada segura per a tothom, s’insta la ciutadania a participar d’una festa de proximitat, al propi municipi o barri, i evitar desplaçaments. Durant tota la jornada, tant en espais tancats com a l’aire lliure, caldrà garantir la distància física interpersonal de seguretat i l’ús de la mascareta serà obligatori per a tothom. 

  Obres literàries editades pel consistori 

  Amb motiu de la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa, l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7) disposarà de diverses obres literàries editades per l’Ajuntament de Berga. Es tracta de llibres corresponents a l’edició de 2019 com per exemple, ‘Plantes de la Serra de Queralt’ o ‘The Patum in danger’, entre d’altres.