Barraques s’incorporarà finalment al programa d’actes de Santa Tecla

    Begoña Floria confirma que l’Ajuntament donarà suport, en el benentès que l’organització respectarà funcionaris i serveis municipals

    La tinent d’alcalde de festes, Begoña Floria, ha donat a conèixer a la coordinadora de Barraques la decisió d’incorporar les seves activitats al programa de Santa Tecla. Amb aquesta decisió, l’Ajuntament dona per tancada la polèmica que, en opinió de la consellera, mai s’hauria d’haver generat. Floria ha recordat que les festes de Santa Tecla sempre han estat uns dies on la sàtira política hi ha tingut un paper destacat i ha afegit que dels 475 actes programats només un ha generat aquest conflicte. Floria ha explicat que espera que imperi el seny, com fins ara ha estat, i les festes segueixin sent l’espai plural de convivència ciutadana que sempre les ha caracteritzat. En aquest sentit, la regidora confia en el bon criteri de la coordinadora de Barraques perquè això sigui possible.

    Des de la coordinació de Barraques han comunicat que volen donar per tancada la polèmica amb el cartell de l’edició d’aquest any i centrar-se en la preparació de l’esdeveniment. Alega, també, que el treball de l’espai Barraques sempre ha estat un dels més tranquils de les festes i que menys problemes ha tingut durant els seus 12 anys d’existència.

    És per tot això que la Coordinadora de Barraques òbviament es compromet a no atacar a cap funcionari ni servei municipal, com ha fet durant els darrers anys i a vetllar per a una bona col·laboració.

    Però des de l’entitat també es vol deixar clar que no renunciaran a la sàtira política que caracteritza especialment les festes de Tarragona i les del Camp ni censuraran a cap dels assistents. La Coordinadora té molt clar que les festes majors no són pas de l’Ajuntament de Tarragona sinó dels veïns i veïnes de la ciutat que participen en aquestes tot treballant per impulsar infinitat d’actes i propostes diferents, que enriqueixen el programa i el fan més plural i participatiu.