Barcelona incorpora catorze agents cívics per regular els fluxos de visitants a les Fonts de Montjuïc

  Al Turó de la Rovira, es destinaran dos auxiliars a fomentar els conductes cíviques

  Un total de 14 agents cívics regularan els fluxos de visitants durant els horaris dels espectacles de les Fonts de Montjuïc entre aquest mes de juny i el setembre, facilitant l’accés dels passos de vianants, les escales mecàniques i les passarel·les, a més de dur tasques informatives. Aquest grup d’agents complementen els 73 agents amb què ja compta la ciutat a les zones de Sagrada Família, la Barceloneta, el Park Güell, Montjuïc, Trinitat Vella i al mercat de la Boqueria. L’any passat, les fonts de Montjuïc van rebre 2,5 milions de persones i en temporada d’estiu s’han comptabilitzat més de 200 autocars itinerants. Paral·lelament, aquest mes de juny s’estrena també el servei d’agents cívics la Bateria Antiaèria del Turó de la Rovira per fomentar conductes cíviques i sensibilitzar el visitants de l’ús responsable i respectuós amb l’espai.

  A les Fonts de Montjuïc, durant la resta de l’any, coincidint també amb les hores de passis de la Font Màgica, s’adaptarà el servei, amb 10 agents cívics als mesos d’abril, maig i octubre, en horari de 20:30 a 22:30 hores, i amb 5 treballadors als mesos de novembre fins a març, en horari de 19:30 a 21:30 hores.

  Pel que fa al Turó de la Rovira, la parella d’agents actuarà entre cinc de la tarda i mitjanit de cinc de la tarda fins a la mitjanit i els vigílies de festius de tres de la tarda a deu de la nit els diumenges a la zona de la Bateria antiaèria. Durant l’hivern, excepte els mesos de gener i febrer, es farà en horari de tres de la tarda a deu de la nit.

  Els agents cívics, que van identificats amb roba negre i una armilla de color taronja amb la serigrafia oficial, també informen de mals usos del Bicing, com ara infraccions vandàliques sobre les bicicletes (pintades, abandonaments, ancoratges sense comprovació…) o la conducció per part d’un menor d’edat o dos usuaris en la mateixa bicicleta. Col·laboren també amb la Grua Municipal avisant en casos de vehicles mal estacionats que pertorbin especialment la convivència, i realitzant tasques de control i suport per la Zona Bus com ara el servei de control prereserva d’autocars i suport per encotxar i desencotxar. També repartiran informació als conductors en cas que es realitzin campanyes informatives.

  La Unitat d’Agents Cívics va néixer al 2015, gestionats per B:SM. L’any 2016, es va ampliar la plantilla i se’ls va assignar noves funcions com la informació i la promoció d’actituds cíviques.

  L’any passat, els 73 agents cívics de la ciutat (47 homes i 26 dones) van realitzar un total de 297.769 actuacions a tota la ciutat, en més de 66.000 hores de servei anuals, de les quals el gruix s’acumula a la Sagrada Família (156.902 actuacions) i Barceloneta (89.271 actuacions).