Atropella mortalment al seu amic però no s’enrecorda de res

L’acusat, Adrián Hamud, ha respost a les preguntes que li han fet tots els lletrats, tant els dos de l’acusació com de la defensa i la fiscal. L’home a relatat que l’unia una llarga amistat amb la víctima, Ángel Martínez, amb qui es coneixien des de que tenien 8 anys, motiu pel qual ha reconegut que alguna enganxada havien tingut en el passat, però res més enllà de les habituals entre amics.

Ha explicat que la víctima i agressor els van detenir, juntament amb el germà de la víctima, havien plantat uns exemplars de marihuana en un local, i que per aquets motiu els van detenir, una causa per la qual encara està pendent de ser jutjat. Ha reconegut, també, que va ser condemnat anteriorment per conduir sense carnet, un permís que tampoc tenia el dia que va atropellar mortalment el seu amic.

La nit dels fets, ha detallat, van anar a sopar plegats al restaurant Maverick de Ripollet amb diversos amics, i durant l’àpat es va prendre entre dues o i tres cerveses, i després uns quants van comprar una ampolla de wishkey, que es van beure al carrer. Acte seguit, van optar per seguir la festa a la discoteca Gabana, de Cerdanyola.

Abans i després del sopar, però va fumar marihuana, una pràctica que reconeix que feia habitualment. Ja a la discoteca, va seguir fumant, aquest cop haixix amb una pipa, i que el germà de la víctima en va fumar sense permís, motiu que va originar la baralla.

A fora del local, van barallar-se, i assegura que va rebre molts cops, fet que el va deixar estabornit.

Cap record dels fets

En resposta a les preguntes d’aquesta darrera, l’acusat ha assegurat que no recordava res del que havia passat, ni pujar al seu cotxe ni atropellar-lo cap dels dos cops. “Després del cop que vaig notar recordo anar conduint. No sé ben bé per on, i que el meu amic que anava de copilot em deia que se me n’havia anat l’olla, vaig aparcar on vaig poder i vam anar a casa meva”, ha apuntat.

“No tenia cap motiu per felí mal a l’Àngel, era el meu amic, el conec des dels 8 anys”, ha afegit a preguntes de la defensa. “Mai havíem arribat a colpejar-nos, si pogués anar enrere en el temps, jo donaria la meva vida per la seva, no era conscient del que feia, no sé com explicar-ho, ho sento molt, mai en la vida m’ho podré perdonar”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha afegit: “El que vaig fer ho he de pagar”.

Embriaguesa patològica

Pel que fa als pèrits forenses de la defensa, consideren que l’agressor va actuar sota una situació d’embriaguesa patològica, és a dir, una situació que no li va minvar capacitats com ara la de conduir, que ho feia a la perfecció, però sí de controlar els seus impulsos de caràcter agressiu. “N’estem convençuts per la manera desproporcionada de reaccionar quan beu”, ha detallat un dels pèrits, tot destacant altres episodis en què va actuar de manera violenta, com una baralla en una fira d’atraccions a la Festa Major de Ripollet, en què va acabar a cops de puny amb una altra persona, o una ocasió en què va acabar amb una ampolla trencada al cap.

“Ell explica que des de que s’aixeca de terra en la baralla de la discoteca no recorda res durant hores, i l’amic que l’acompanyava també diu que semblava no assabentar-se de res, i quan el van dur a l’ambulatori es va enfrontar a la policia”, afegeix el pèrit. Per tot, considera que actuava amb una idea obsessiva que els seus amics anaven en contra seva, i que actuava com a conseqüència d’un trastorn antisocial de caràcter lleu.

Les metges forenses consideren, però, que no es donen els símptomes d’embriaguesa patològica, sinó que va actuar sota els efectes de l’alcohol que havia consumit durant tota la nit.

Pel que fa a l’exploració que se li va fer al centre d’atenció primària de Cerdanyola-Ripollet, els sanitaris que van atendre l’acusat un cop detingut apunten que presentava ferides al cap i el llavi, que assegurava que li havien provocat els agents en la detenció. No obstant, no serien incompatibles ne què les podria haver rebut en la baralla a la discoteca, segons els mateixos sanitaris.

Sentència

El jurat popular ha declarat culpable l’home jutjat per haver atropellat mortalment un amic seu a Cerdanyola del Vallès el juliol del 2020. El tribunal l’ha declarat de forma unànime autor d’un delicte d’assassinat amb traïdoria. Al veredicte, fet públic aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona, també hi ha hagut unanimitat dins del jurat a l’hora de descartar un eximent per trastorn psicològic i en negar afectació de les capacitats cognitives en el moment dels fets. En canvi, sis dels nou membres del tribunal han aprovat una atenuant de la condemna per transtorn per embriaguesa lleu.

Un cop conegut el veredicte, la Fiscalia i l’acusació particular han demanat que se’l condemni a 18 anys de presó. La família de la víctima rebaixa d’aquesta manera la seva petició inicial, que era de 30 anys de presó. Ara serà el jutge president del tribunal qui haurà de concretar la condemna quan redacti la sentencia.