El dejuni intermitent —quan les persones només mengen a determinades hores del dia— és una dieta que ha guanyat popularitat els darrers anys.
Però ara, un nou i sorprenent estudi suggereix que hi podria haver motius per ser cautelosos: va trobar que algunes persones que dejunaven intermitentment tenien més probabilitats de morir de malalties cardíaques.
Les troballes van ser presentades aquest dilluns en una reunió de l’Associació Nord-americana del Cor a Chicago i es van centrar en una versió popular del dejuni intermitent que implica fer tots els àpats en només vuit hores o menys, cosa que resulta en un dejuni diari d’almenys 16 hores, comunament conegut com a “menjar amb temps limitat”.
L’estudi va analitzar dades sobre els hàbits dietètics de 20.000 adults als Estats Units que van ser seguits entre el 2003 i el 2018. Van descobrir que les persones que seguien el pla d’alimentació de vuit hores tenien un risc 91 per cent més gran de morir per malaltia cardíaca en comparació amb les persones que van seguir un patró dietètic més tradicional de menjar els seus aliments durant 12 a 16 hores cada dia.
Els científics van descobrir que aquest risc més gran també s’aplicava a les persones que ja patien una malaltia crònica o càncer. Les persones amb malalties cardiovasculars existents que seguien un patró d’alimentació restringit en el temps tenien un risc 66% més gran de morir per una malaltia cardíaca o un vessament cerebral.
Mentrestant, aquells que tenien càncer tenien més probabilitats de morir a causa de la malaltia si seguien una dieta de temps restringit en comparació de les persones amb càncer que seguien una durada d’alimentació d’almenys 16 hores al dia.
Victor Wenze Zhong, autor principal i president del departament d’epidemiologia i bioestadística a la Facultat de Medicina de la Universitat Jiao Tong de Xangai a la Xina, va afirmar que les persones amb malalties cardíaques o càncer, han de ser “extremadament cautelosos” amb el dejuni intermiteny.
“Segons l’evidència fins ara, centrar-se en allò que menja la gent sembla ser més important que centrar-se en el moment en què mengen”, va afegir Zhong.
Respecte als resultats de l’estudi, Zhong els ha qualificat d’inesperats tot afirmant que “Esperàvem que l’adopció a llarg termini d’una restricció d’alimentació de vuit hores s’associaria amb un risc de mort cardiovascular menor i fins i tot de mort per totes les causes”.
Els investigadors van trobar que les persones que seguien un patró d’alimentació amb restricció de temps 16:8, en què menjaven durant un període de vuit hores i dejunaven durant 16, tenien menys massa muscular magra en comparació amb les persones que menjaven durant períodes més llargs del dia.
Això concorda amb un assaig clínic anterior publicat a JAMA Internal Medicine, que va trobar que les persones assignades a seguir una dieta de temps restringit durant tres mesos van perdre més múscul que un grup de control al qual no se li va assignar el dejuni intermitent.
És important conservar els músculs a mesura que envellim. Això protegeix contra caigudes i discapacitats i pot millorar la salut metabòlica. Els estudis han trobat que tenir poca massa muscular està relacionat amb taxes de mortalitat més altes, inclòs un risc més alt de morir per malalties cardíaques, va afirmar Zhong.
Aquest matí, els Bombers de la Generalitat han dut a terme el rescat d’un excursionista que ha patit una indisposició…
Aquesta tarda, un accident ha obligat a tallar un carril de l’autopista AP-7 a l’altura de la Granada, en sentit…
La Sindicatura Municipal de Greuges de Sant Boi ha celebrat un acte públic per commemorar el seu 25è aniversari. Des…
El bar-restaurant del Complex de Gran Sant Oleguer ha tornat a obrir portes com a servei adreçat als residents però…
El Partit Popular ha sortit al carrer aquest diumenge. Milers de simpatitzants i càrrecs del partit s’han congregat a la…
Els Mossos d'Esquadra estan buscant l'autor de l'apunyalament que aquest diumenge de matinada ha deixat una persona ferida greu a…
Esta web utiliza cookies.