Aprovada la millora de l’àrea industrial de Golmés i una nova connexió viària amb l’A-2

  Urbanisme també dóna el vistiplau a la construcció de la seu del Col·legi de Metges a Lleida i una residència

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Plànol de la nova ordenació dels sectors industrials de Golmés, amb la nova infraestructura viària. CEDIDA

  La comissió territorial d’Urbanisme de Lleida ha donat el vistiplau aquest dimecres a modificacions i nou plantejament per a millorar els sectors d’activitat econòmica a Golmés (Pla d’Urgell). Es tracta dels sòls discontinus del municipi, que conformen l’àmbit d’ús industrial oest, ubicats a banda i banda de la carretera N-II i limítrofs amb Mollerussa, al llarg d’uns 1.100 metres, entre la línia de tren Lleida-Manresa i el camí de Codís.

  S’eliminen els habitatges previstos en aquesta zona per potenciar l’ús d’activitats econòmiques i es crea una nova connexió viària amb l’A-2. D’altra banda, Urbanisme també ha aprovat el Pla per construir la seu del Col·legi de Metges a Lleida i una residència per a metges interns residents.

  L’ordenació que preveia fins ara el planejament municipal per aquesta zona, de 82 hectàrees, no contribuïa a completar la trama urbana de Golmés ni a facilitar l’activitat industrial. Entre d’altres, es preveia la construcció d’habitatges al bell mig de la zona terciària, atès que el POUM de 2007 es basava en una demanda d’habitatge i un creixement poblacional del municipi que amb el temps s’ha demostrat sobredimensionat. Els pisos previstos en aquesta zona mai s’han arribat a construir en els 13 anys de vigència del POUM.

  Per la posició d’aquesta zona, l’Ajuntament considera més adient eliminar els usos residencial previstos i potenciar els usos industrials i terciaris, millorant, a més, les seves condicions de transformació urbanística.

  Pel que fa a les connexions viàries, el POUM no considerava la relació d’aquests sectors amb l’entorn industrial de la propera Mollerussa i Vila-sana, ni la connexió directa amb l’autovia A-2. La modificació del planejament que impulsa ara el consistori de Golmés possibilitarà la construcció d’una nova infraestructura viària que recollirà el trànsit de tots aquests sectors productius i millorarà la seva connexió amb l’A-2. Així, enllaçarà l’N-II amb l’anomenat vial nord que connecta Golmés amb Mollerussa i Fondarella per relligar els diversos àmbits industrials i desplaçar el trànsit pesat fora del nucli urbà de Mollerussa. La modificació del POUM abasta només els terrenys compresos a Golmés.

  A més, es proposa una solució urbanística general per a tota la zona industrial de Golmés – Mollerussa. Els usos residencials es transformen en activitats econòmiques, possibilitant parcel·les més grans, adequades a les demandes actuals. Els equipaments públics es concentraran a la zona central, en una única peça de sòl. Els espais lliures s’agrupen en dos: un per completar l’illa on s’ubicarà l’equipament i un altre de protecció paisatgística de la nova infraestructura viària a l’est.

  La modificació del POUM de Golmés s’elevarà ara a la Comissió de Territori de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.

  Nova seu del Col·legi de Metges a Lleida

  D’altra banda, la comissió ha aprovat definitivament també un Pla de millora urbana que permetrà construir la nova seu del Col·legi de Metges de Catalunya a la ciutat de Lleida i també una residència per a metges al número 41 de l’avinguda Rovira Roure.

  Concretament, la parcel·la de 1.306 metres quadrats que acollirà el Col·legi de Metges se situa en una illa ocupada per equipaments esportius, com són el gimnàs Ekke i el Camp d’Esports.

  El Pla ordena la volumetria i les façanes de la futura seu del Col·legi de Metges, que també acollirà una residència per a metges interns residents i altres facultatius vinculats al món universitari. Així, es construirà un edifici de planta baixa contínua destinada a la seu del Col·legi i als accessos a la residència. Altres dues edificacions sobresortiarn per sobre d’aquesta planta baixa i es destinaran a residència, amb uns 36 apartaments. Al soterrani s’habilitarà un aparcament.