Apartur celebra el tancament de pisos turístics il·legals a Barcelona

    La patronal aposta per acabar amb la competència deslleial i consolidar l'oferta regulada que genera riquesa a la ciutat

     L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) celebra que l’Ajuntament hagi ordenat ja el tancament de més de 2.000 pisos turístics il·legals des de que es va posar en marxa, ara fa un any, el pla de xoc d’habitatges d’ús turístic. La patronal veu en l’actuació municipal una “molt bona notícia” per al sector i un “bri d’esperança” per a la consolidació de l’allotjament regulat i la lluita contra la competència deslleial que representen els milers de pisos il·legals que encara hi ha a la ciutat –entre 5.000 i 6.000 segons càlculs de l’Ajuntament. Apartaur aplaudeix també el pas que ha fet Airbnb amb la retirada del miler d’anuncis fraudulents del seu portal web.
    El president d’Apartur, Enrique Alcántara, recorda que Airbnb és un actor “de màxima rellevància” per al sector i celebra que la seva política sigui ara la d’apostar pel sector legal. En aquest sentit, des de la patronal recorden que el sector d’habitatges d’ús turístic que representa Apartur genera 2.100 llocs de treball directes, 5.000 d’indirectes amb un impacte econòmic per a la ciutat de 860 MEUR anual.