Àngel Ros diu que el referèndum de l’1-O amenaça la pau social i la cohesió de Catalunya

    El passat dimarts Ros ja va votar en contra de la Llei de Política Lingüística i de la normalització del català

    L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que el referèndum de l’1-O que ha anunciat el govern de la Generalitat “amenaça la pau social, la cohesió cívica i l’estabilitat” de Catalunya. Això és el que es desprèn de l’article que ha publicat aquest diumenge en el qual afirma que es compromet a complir la Llei i a garantir la vigència de l’Estat de Dret a la ciutat de Lleida. En l’article, l’alcalde afirma que els ajuntaments actuen en un marc legal i normatiu en què s’inclouen “ordenances municipals, directives i reglaments de la Unió Europea, Lleis del Parlament de Catalunya i Lleis del Congrés dels Diputats. “Hi ha moltes lleis però hi ha una única legalitat i l’Ajuntament de Lleida sempre estarà al costat de la legalitat”, ha afirmat Ros.

    Gir espanyolista

    La votació dels socialistes de Lleida al ple extraordinari del passat dimarts va evidenciar la deriva espanyolista que està duent a terme l’equip de govern de la Paeria. En la votació, els socialistes, juntament amb Ciutadans i Partit Popular van votar en contra del compliment de l’article 30.1 de la Llei de Política Lingüística de Catalunya referent a la venda de productes etiquetats a català. El grup socialista a Lleida va votar en contra del català i del compliment de la Llei de Política Lingüística, contradient el vot dels socialistes catalans al Parlament i provocant fortes crítiques per part de Plataforma per la Llengua. El grup socialista també va refusar que la Paeria renovés el compromís amb la normalització de la llengua catalana. En aquest sentit, l’ONG del català va assegurar que Àngel Ros es vol assegurar la governabilitat pactant accions que fan recular el català, debilitant la llengua pròpia i fomentant el maltractament d’aquesta.

    El pacte que van segellar el PSC i Ciutadans al Consistori comporta la modificació substancial del reglament d’usos lingüístics de la Paeria de Lleida. En aquest sentit, Ángeles Ribes (C’s) ha manifestat en multitud d’ocasions la seva satisfacció per l’avenç del castellà tant a la Paeria com als espais públics gràcies a l’acord de govern al qual va arribar la seva formació amb els socialistes.