Amposta desencalla la construcció del nou pavelló poliesportiu

    El ple també aprova l’adjudicació del contracte de neteja del Parc dels Xiribecs i del Camí de Sirga a un centre especial de treball

    El ple ordinari de novembre desencalla la construcció del nou pavelló poliesportiu, aturat des del 2010. Així, el ple de dilluns 26 al vespre va donar llum verd, amb els vots favorables de tots els grups municipals, de la permuta d’uns terrenys amb la Generalitat de Catalunya. «Quan es va construir el nou Institut de Tecnificació (en funcionament des del curs 2012/2013) el departament va ocupar uns terrenys on hi havia projectat part del pavelló amb una pista», explica l’alcalde, Adam Tomàs, «això ens obliga fer la permuta, cedir els terrenys al departament i que aquest ens cedeixi els que necessitem nosaltres per construir el pavelló». «De fet, el departament haurà d’enderrocar una part de la pista que va construir i que ocupa aquests terrenys», assenyala l’alcalde.

    Tanmateix, el ple també va aprovar, en aquest cas amb els vots en contra de la regidora no adscrita i el grup de CiU, l’abstenció de PSC i PxC i els vots a favor de l’equip de govern d’EA, una modificació de pressupost d’1,758 milions d’euros entre la qual hi figura una modificació de 600.000 euros destinada a la modificació del pavelló. «El vam traure a licitació el 2017 per 1,9 milions d’euros, tal i com el va deixar preparat l’antic equip de govern, però ja durant el concurs, el gremi de constructors ens va alertar que el projecte estava massa ajustat», recorda Tomàs, «tot i així vam decidir tirar-ho endavant». «Només es va presentar una empresa, que va guanyar, però en el moment de fer l’acta de replanteig i veure els problemes que hi havia amb els terrenys, aquesta empresa va decidir fer-se endarrere», explica l’alcalde. «És llavors quan fem una revisió del projecte del 2010 i, amb l’anàlisi de les necessitats tècniques i econòmiques hem detectat que aquell projecte inicial s’ha de complementar amb prop de 600.000 euros perquè, per una banda, hi havia partides que no estaven completes i d’altres que estaven a la baixa».

    «Al ple vam portar a solució tot allò necessari per a la construcció d’aquest nou pavelló», diu Tomàs, «que esperem iniciar durant el primer trimestre del 2019». L’obra està pressupostada en prop de 2,6 milions d’euros. La Generalitat fa una aportació d’1,3 milions d’euros i la resta, l’aporta l’Ajuntament. «Segurament hi haurà una baixa dels 2,6 milions d’euros, que rebaixarà també l’aportació de l’Ajuntament», diu Tomàs.

    El ple també va aprovar l’adjudicació a la Fundació Astres del contracte de serveis de neteja viària d’espais verds del Parc dels Xiribecs i el Camí de Sirga reservat per a centres especials de treball per un import de 7.000 euros anuals durant 5 anys. «Aquesta adjudicació forma part de la voluntat de l’equip de govern d’incorporar la responsabilitat social a les licitacions», va argumentar l’alcalde, «i la llei de contractes ens permet fer una licitació tancada per a centres especials de treball sense ànim de lucre».