Ampli ventall d’activitats a Reus aquest cap de setmana

  Els actes previstos aquest cap de setmana a Reus es poden trobar al programa de la Festa Major de Sant Pere 2017

  Els actes previs de la Festa Major de Sant Pere, el Corpus i la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 porten un ampli ventall d’activitats culturals i festives durant tot el cap de setmana a la ciutat. Aquest mateix divendres a les 19:00 h s’inaugura al Museu de la plaça de la Llibertat l’exposició “La festa sota el foc”, mentre a les 20:30 h es realitza un nou concert del cicle “Vermusic” al claustre de l’Institut Salvador Vilaseca, ambdós actes inclosos a la programació de la Capital de la Cultura Catalana. Aquest dissabte destaca la diada castellera de Sant Pere (18:00 h al Mercadal), la Festa dels Bous de Foc (20:30 h) i tot seguit la ballada dels Gegants i la Mulassa.

  Aquest divendres la jornada finalitzarà amb un concert de gralles a càrrec de l’Aula de Sons des del campanar de l’església Prioral de Sant Pere, una actuació prevista a les 22:00 h i que té com a objectiu anunciar la proximitat de les festes de Reus.

  Divendres, dissabte i diumenge es pot veure a l’atri de Sant Sebastià de la prioral de Sant Pere el tradicional “Ou com balla” de 10:00 a 13:00 h i de 17:00 a 20:30 h.

  Dissabte intens al Mercadal
  Aquest dissabte 17 de juny a partir de les 10:30 h es realitzen al Mercadal ballades dels Gegants petits, la Mulassa petita i l’Àliga petita. A partir de les 11:00 h, a la plaça de la Farinera es celebrarà el 25è aniversari del Ball de Prims, amb demostració dels balls tradicionals, on es podran aprendre les danses del seguici de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. A les 12:00 h es faran diversos tallers de manualitats i vermut musical.

  També aquest dissabte es porta a terme al Mercadal la Vermutada Popular del Vermut de Reus a partir de les 12:00 h, amb degustació de vermut Miró per a tots els assistents, amb animació musical, organitzat per l’Associació d’Amics del Vermut de Reus i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus.

  Durant la tarda de dissabte la plaça del Mercadal continuarà essent el centre neuràlgic de la festa, amb la diada castellera de Sant Pere (18:00 h) en la qual els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sant Cugat del Vallès acompanyaran la colla amfitriona, els Xiquets de Reus. En finalitzar la diada castellera es farà la cercavila dels Bous de Foc des del Campanaret (20:30 h), que s’acabarà al Mercadal amb la ballada dels Gegants i la Mulassa amb acompanyament musical de gralla i metall.

  A partir de les 21:30 h aproximadament es preveu l’actuació dels Bous de Foc i la Vedella de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

  Diumenge, professó de Corpus i catifes de flors
  Diumenge continuen diferents actes de Corpus, amb el Toc de Festa des del campanar a partir de les 10:00 h que anunciarà la sortida dels Gegants des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat. Des de les 18:45 h els Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga es desplaçaran des de l’Ajuntament fins a la prioral de Sant Pere per participar a la professó de Corpus per diferents carrers del nucli històric de la ciutat. Com és tradicional, alguns d’aquests vials estaran guarnits amb catifes de flors amb motiu d’aquesta celebració. Cap a les 20:45 h al Mercadal es preveuen les darreres ballades dels Nanos, la M ulassa, els Gegants i l’Àliga per tancar la festivitat de Corpus.

  També diumenge a partir de les 19:00 h es realitza a la plaça de la Llibertat el 56è Concurs de Colles Sardanistes. Enguany puntuable per a les colles grans i repesca per a colles de veterans per al Campionat de Catalunya, i puntuable per a les colles d’alevins, infantils, juvenils, grans i veterans per al Campionat Territorial de les Comarques Tarragonines i Lliure. Al final, sardanes per al públic. Organitza i coordina: Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de La Principal de Tarragona.

  L’App de Sant Pere, disponible
  Ja es pot consultar l’app de Sant Pere, a través de l’aplicació de ciutat ‘Reus City’. Aquesta vegada, l’app es fa ressó de la campanya preventiva contra les agressions sexistes a la Festa Major de Sant Pere «Estimo com vull i qui vull, si dic sí, triem on; si dic no, bona nit!». A més, els usuaris trobaran els continguts habituals com són la programació, la repercussió a les xarxes socials a través de l’etiqueta #SantPere2017, notícies de la Festa Major, i informacions sobre mobilitat com l’ocupació dels pàrquings, entre d’altres continguts.