Alumnes de quart i sisè de l’escola Sant Nicolau participen en el XIV Certamen Nacional En Veu Alta

  Sílvia Pérez i Irene Ametllé són les representants de l’escola canyellenca en els Quarts de Final que tindran lloc a Vilanova i la Geltrú el 19 de març

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Sílvia Pérez, de quart curs, i Irene Ametllé, de sisè curs, són les dues representants de l’escola Sant Nicolau de Canyelles en la fase final del XIV Certamen Nacional de Lectura Infantil En Veu Alta, i prendran part en els Quarts de Final del Concurs, que tindrà lloc el 19 de març a Vilanova i la Geltrú i en què participaran alumnes de diverses escoles del Garraf i l’Alt Penedès.

  L’Escola Sant Nicolau participa un any més, en aquest certamen que organitza el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Enciclopèdia Catalana. Hi prenen part escoles de tot el país amb l’objectiu de fomentar la lectura. El certamen promou la lectura en veu alta com una manera més de desenvolupar el gust per la lectura i l’escriptura com a bases de l’aprenentatge.

  Després de diverses proves eliminatòries que han tingut lloc a l’escola, aquest dijous s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Canyelles la final d’aquesta primera fase (fase local), en què s’han escollit les guanyadores. Els alumnes finalistes s’havien preparat cinc capítols d’un llibre per llegir en veu alta. Per atzar, s’ha escollit el que han hagut de llegir en veu alta a la final, davant dels seus companys de curs i del jurat, integrat per l’alcaldessa Rosa Huguet, el regidor d’Ensenyament Joan González i diverses mestres de l’escola, que han escoltat atentament i han valorat cadascuna de les intervencions.

  En el cas de quart, la lectura escollida era Tom O’Clock, d’Steve Stevenson. Les tres finalistes han estat Sílvia Pérez, Anna Saumell i Maria Pérez. La guanyadora ha estat Sílvia Pérez i Anna Saumell ha estat escollida com a suplent.

  I en el cas de sisè curs, la lectura escollida ha estat la Tribu dels Zippoli, de David Nel·lo. Zoe Gatell, Erika Molloy, Irene Ametllé i Shelia Guesmi han estat les quatre finalistes. La guanyadora ha estat Irene Ametllé. Com a suplent ha estat escollida Sheila Guesmi.

  L’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet, ha felicitat totes les finalistes per participar en aquest certamen i per llegir tan bé i ha encoratjat tots els alumnes a seguir llegint i gaudint dels llibres i de la lectura.

  Sílvia Pérez i Irene Ametllé, com a guanyadores de l’escola Sant Nicolau, hauran d’enfrontar-se a alumnes d’altres centres educatius del Garraf i l’Alt Penedès en els Quarts de Final, que tindran lloc el 19 de març a Vilanova i la Geltrú. D’aquesta cita sortiran els participants a la semifinal, que es farà a l’abril. I la final del concurs tindrà lloc el 5 de juny a Barcelona.

  Els alumnes de l’escola Sant Nicolau participen per tercer any consecutiu en aquest certamen. En l’edició passada ho van fer de manera molt destacada, ja que van arribar fins a la final, que va tenir lloc a la Casa del Mar de Barcelona.