Alumnes de secundària i batxillerat, nous guies del Museu d’Art Modern

    Amb una nova activitat educativa que s'impulsarà a partir del proper curs amb l'objectiu de donar a conèixer el museu i les seves col·leccions

    El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) oferirà el proper curs una nova activitat educativa que convertirà els alumnes de secundària i batxillerat en guies per un dia. Aquesta proposta es posarà en marxa a partir del setembre i està pensada per a grups d’estudiants dels centres educatius d’arreu de la demarcació de Tarragona.

    Amb aquesta activitat, cada grup que visiti el museu tindrà l’oportunitat de conèixer el MAMT i les seves col·leccions al seu ritme i sense necessitat de la mediació de les educadores del MAMT Pedagògic. Aquesta activitat pretén que els estudiants hi participin activament i siguin ells mateixos qui expliquin cadascuna de les obres i espais del museu a través d’un procés d’aprenentatge lúdic i participatiu.

    Una trentena de fitxes recullen informació sobre diferents espais i obres que s’hi exposen i les ubiquen al museu. Després de localitzar cada espai o obra físicament al museu, el responsable del grup assignarà a un dels alumnes per sortir davant de la resta i llegir el contingut de la fitxa corresponent. Cada fitxa serà llegida per una persona diferent, de forma que tothom podrà ser Guia per un dia.

    L’activitat Guia per un dia forma part de la programació del MAMT Pedagògic (www.dipta.cat/mamtpedagogic) per al curs 2018/19, que s’ha presentat aquest dilluns al Museu d’Art Modern de la Diputació davant d’una cinquantena de docents d’arreu de la demarcació de Tarragona. El MAMT Pedagògic inclou d’altres activitats com el projecte Ets un artista… i exposes al MAMT, jornades sobre pedagogia i art per a professionals, visites escolars, seminaris i conferències, activitats gratuïtes per al públic familiar i la MAMT Pedagògic Box.