Altafulla comença la campanya de tractaments preventius del mosquit tigre

  S’allargarà fins a mitjans d’octubre i s’ha començat per la visita d’aquells indrets del municipi susceptibles de criança de mosquits

  La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla ha començat, com cada any, la campanya de tractaments preventius contra els mosquits, i especialment contra el mosquit tigre, en aquelles zones susceptibles de criança.

  Per cinquè any consecutiu, l’empresa especialitzada Blau i Verd s’encarregarà conjuntament amb l’Ajuntament de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, que ja ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a mitjans d’octubre. Les actuacions que s’han dut a terme inicialment han estat la visita dels tècnics a aquelles indrets tendenciosos a ser focus de criança a la via pública, i a posteriori, es posarà en marxa una campanya de comunicació porta a porta amb cartellera i díptics informatius on s’aconsella un seguit de recomanacions per a la prevenció de l’espècie. També es faran diferents tallers de sensibilització a les escoles del municipi.

  La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha explicat que “l’Ajuntament posa en marxa els mitjans tècnics per prevenir la presència de mosquits, però també és molt important la col·laboració ciutadana per evitar els entollaments d’aigua, que són els principals punts de creixement durant la primavera i l’estiu”.

  I és que la prevenció és el millor mètode per al control dels mosquits, i en especial, del mosquit tigre. Per això, el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer. L’Ajuntament d’Altafulla s’encarrega d’actuar en els espais públics de la vila, però “la ciutadania té una tasca important en evitar l’acumulació d’aigua dolça a jardins, terrats, balcons i espais a l’aire lliure”, ha matisat Montse Castellarnau.

  Les campanyes preventives executades fins ara pel consistori han donat els seus fruits en aquests darrers cinc anys. Zones com Brises del Mar, Hort de Pau o Sant Antoni s’havien convertit en zones problemàtiques, i en l’actualitat, no existeix cap zona conflictiva al municipi.

  Cal destacar que en els casos que és necessari l’aplicació de tractaments larvicides, l’Ajuntament i l’empresa utilitzen mètodes biològics que protegeixen absolutament la resta de fauna de la zona. També es realitzen controls periòdics dels tractaments per verificar-ne els resultats i corregir-los en cas que sigui necessari.