Alta ocupació als càmpings del Garraf

Situació desigual als càmpings de Vilanova, on un dels tres continua tancat, mentre que els altres dos mostren dades molt inferiors a les registrades en aquesta època la temporada passada

Imatge del Parc de Vacances Vilanova Park. Cedida
Els càmpings del Garraf i les cases rurals de l’Alt Penedès es preparen per l’arribada massiva de barcelonins, en el primer cap de setmana del desconfinament en què es permet la mobilitat amb la capital catalana i l’àrea metropolitana. El Gremi d’Hostaleria de Sitges constata que Barcelona i el seu entorn són un mercat “clau” per reactivar l’activitat turística. Els dos càmpings del municipi reobren aquest divendres després de tres mesos tancats i ho fan amb una ocupació de més del 90%, xifra “inesperada” tenint en compte la crisi de la covid-19, reconeix el sector a l’ACN. A l’Alt Penedès, les cases rurals es van posar tímidament en marxa fa una setmana però aquest divendres ja estan gairebé totes operatives i freguen el 75% d’ocupació.
El Gremi d’Hostaleria de Sitges apunta que la unificació sanitària del Garraf i l’Alt Penedès amb Barcelona i l’àrea metropolitana “es demanava des de feia dies per poder impulsar l’hoteleria i la restauració”. “Si no hi ha possibilitat de moviments entre regions sanitàries ni països, el mercat emissor més important és Barcelona”, subratlla a l’ACN el president del gremi, Oskar Stöber, que assegura que “hi ha una quantitat molt important de persones que desitja sortir de cap de setmana a prendre el sol i seure davant del mar”. “I Sitges està ben posicionat”, afegeix.

Des del Càmping el Garrofer ho subscriuen i asseguren que “no tenia gaire sentit” obrir si només es permetia la mobilitat entre el Garraf i l’Alt Penedès. El director d’aquest càmping, Yago Figueras, celebra que dilluns s’unifiqués la regió sanitària i es permetessin els desplaçaments al conjunt de Barcelona. “Automàticament vam començar a rebre trucades per fer reserves per aquest cap de setmana”, apunta Figueras, que destaca que l’ocupació s’ha disparat fins el 93%.

Des del mateix càmping asseguren que els dos últims anys hi ha hagut una ocupació similar durant el mes de juny. Matisen, però, que la “sorpresa” és que aquest 2020 hi hagi tan bones dades el primer cap de setmana després de tres mesos de confinament i en el marc d’una crisi sanitària.

Segons la Direcció d’aquest establiment, durant la resta del mes de juny es preveu una “molt bona” ocupació, mentre que al juliol l’escenari és més “fluix”. Recorden que el càmping és allotjament oficial del festival Vida de Vilanova i la Geltrú, i la seva cancel·lació els ha fet perdre tot un cap de setmana en què estaven plenes les 1.500 places del recinte. De cara a l’agost, les previsions van tímidament a l’alça. Una situació que el Gremi d’Hostaleria de Sitges extrapola a la resta d’allotjaments del municipi

Pel que fa a les mesures de seguretat implementades al càmping arran de la crisi de la covid-19, Yago Figueras destaca que han hagut de restringir espais com les dutxes i els lavabos per garantir una reducció dels aforaments i el compliment de les distàncies de seguretat. També s’ha reforçat la cartelleria per recordar les mesures de protecció bàsiques i s’ha marcat un horari restringit a la piscina: els usuaris només hi podran estar durant una hora, amb un màxim de 50 persones per torn.

Situació desigual als càmpings de Vilanova

Mentrestant, a Vilanova i la Geltrú els tres càmpings van a ritmes diferents. Un d’ells es mantindrà tancat fins el 24 de juny, mentre els altres dos van obrir a principis de mes. Des d’un dels establiments expliquen que hi ha nombrosos clients que tenen la seva caravana instal·lada de forma permanent, i la previsió és fregar un 65% d’ocupació aquest cap de setmana. Més baixa és la dada a l’altre càmping que també és en marxa, on el client de temporada suposa un 15% del total. Aquest cap de setmana no esperen gaires visitants i confien que les reserves s’animaran a partir del juliol.