Almacelles es designada novament Vila Florida de Catalunya amb 4 Flors d’Honor

  Aquest guardó té una validesa per un any i cal renovar-lo o intentar millorar per treure la categoria màxima de cinc flors

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El dia 17 de setembre, ha tingut lloc a Cabrera de Mar la designació de les Viles Florides de Catalunya 2021. Almacelles, una de les viles participants, s’ha dut el guardó com a Vila Florida, amb 4 Flors d’Honor; fet que la converteix en un dels referents de població que més ha destacat pel nombre de zones verdes, bellesa de les zones enjardinades i transformació urbana en llocs d’esbarjo i gaudi voltats de natura. Val a dir que el reconeixement d’enguany fa que Almacelles sigui una de les poblacions més ben classificades i amb major nombre de distincions. En aquest sentit, cal dir que  enguany s’hi ha presentat 154 poblacions d’arreu de Catalunya, 12 més que l’any passat.

  Almacelles ja va guanyar aquest guardó en les edicions de 2014, on va aconseguir la categoria de dues flors d’honor, en la de 2015 i 2016, fou guardonada amb tres flors, i en la de 2017 fou el primer cop que se li va concedir el premi de quatre Flors d’Honor, que el revalidà novament l’any 2018, 2019 i 2020. Sigui com sigui, Almacelles continua essent una de les poques poblacions de l’interior de Catalunya que revalida any rere any aquest guardó. 

  Cal esmentar que el proppassat mes de juny, experts participants en el Jurat de Viles Florides de Catalunya, van examinat tots els racons i zones verdes del municipi d’Almacelles, per veure de primera mà les places, parcs i espais florals existents i determinar si la vila és mereixedora d’algun dels guardons que certifiquen l’interès de la vila per transformar alguns dels seus racons, mostrar la riquesa natural i paisatgística dels seus principals punts d’interès, i que alhora sigui un reclam turístic per als visitants. Pel que fa a Almacelles es van seleccionar diferents espais emblemàtics com ara el Parc del Vilot, el Parc d’Europa, el Centre Històric, el Parc de l’Aigua, les Rambles, l’entorn del Tossal de les Santes Creus i el recinte de les Piscines Municipals. Enguany, es va valorar de manera molt positiva alguns nous espais verds que s’han remodelat al llarg de l’Av. de Sucs, Av. de l’Era del Comte i vessant sud del tossal de les Santes Creus, amb la replantació de nous arbres i arbustos de caire autòcton que requereixen menys aigua, menys manteniment i que són mediambientalment més sostenibles.

  Actualment, un total de catorze municipis llueixen amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara. Són Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Encamp (Andorra), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès). A més dels 14 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 60 amb tres Flors d’Honor; 53 amb dues Flors d’Honor i 9 amb una Flor d’Honor. 

  Aquest guardó té una validesa per un any i cal renovar-lo, si s’escau, o intentar millorar per treure la categoria màxima de cinc flors.