Alcanar intenta tornar a la normalitat i ja només queda una parella reallotjada per l’Ajuntament

  El conseller de Presidència, Jordi Turull, visita el municipi per reconèixer la seva "exemplaritat" durant tot l'episodi

  Els Mossos d’Esquadra continuaran durant dies o setmanes els seus treballs de desenrunament i investigació a la casa de la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja (Montsià) on els presumptes terroristes preparaven els explosius per atemptar a Barcelona. Amb tot, el municipi intenta tornar a la normalitat i poc a poc la majoria de veïns desallotjats poden anar tornant als seus xalets. A hores d’ara, alguns ja poden tornar a casa a dormir i només queda una parella reallotjada per l’Ajuntament. El conseller de Presidència, Jordi Turull, ha visitat aquest dilluns a la tarda l’Ajuntament d’Alcanar on s’ha reunit amb membres del govern municipal i dels cossos d’emergència i on ha fet una breu visita privada a la zona on treballen els Mossos. Turull ha volgut, en nom del Govern, reconèixer “l’exemplaritat” del municipi en tot l’episodi, i ha demanat als veïns que tornin a la normalitat al més aviat possible.

  L’alcaldessa accidental d’Alcanar, Carme Navarro, ha explicat que alguns veïns poden tornar a casa a dormir malgrat que durant les tasques diürnes dels Mossos d’Esquadra l’hagin d’abandonar, i que només queda una parella reallotjada per l’Ajuntament.

  El conseller ha explicat la importància de seguir en tot moment les indicacions dels Mossos d’Esquadra alhora que ha fet una crida a “tornar a la normalitat”. Ha lloat l’exemplaritat del municipi d’Alcanar en tot l’afer i ha explicat que “la gran derrota d’aquesta gent que tenen el cervell com el tenen i han fet aquests fets absolutament repugnat és aconseguir tornar a la normalitat”.

  Turull ha mantingut una reunió amb el govern municipal d’Alcanar i els cossos d’emergència de la zona per agrair la seva col·laboració en tot moment, i ha lloat la tasca dels Mossos d’Esquadra en tot moment, així com de la societat. “En aquest episodi hem vist la pitjor cara de la societat però també la millor amb gent que s’ha ofert per ajudar. La diferència és que uns són molt pocs i els altres som la immensa majoria”, ha afegit.

  Sobre la presència de jihadistes a Alcanar, el conseller ha explicat que alguns municipis “els han tingut a prop” però que en tots els casos el comportament de la gent ha estat exemplar. “Es podria haver optat per l’excitació i s’ha optat per la normalitat i la col·laboració. Només ens podem treure el barret”, ha conclòs.

  Turull ha acabat la seva visita a Alcanar a la urbanització Montecarlo on, privadament, perquè els mitjans no han pogut passar del perímetre de seguretat, ha agraït la feina dels efectius d’emergència presents a la zona.