Així ha estat la concentració de rebuig al judici de l’1-O a Tortosa

  Centenars de persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça d’Alfons XII de Tortosa per rebutjar el judici per l’1-O.

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Centenars de persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça d’Alfons XII de Tortosa per rebutjar el judici per l’1-O.  La convocatòria de l’ANC, els CDR i l’Assemblea Nacional, es fa just el dia que s’han traslladat els presos empresonats en motiu de la celebració del judici per l’1-O a les presons de Madrid, han convocat diverses concentracions arreu del territori.

  Sota el lema ‘L’autodeterminació és un dret, no un delicte’, les entitats sobiranistes han convocat concentracions per mostrar el rebuig a un judici que consideren “polític” i alhora, reclamar la llibertat dels presos independentistes presos. La mobilització s’ha omplert amb pancartes i crits de “llibertat presos polítics”, “d’independència” o “Jo acuso”. També s’hi han pogut veure pancartes en anglès, amb la proclama “Fake Justice”.

  Després de la interpretació del Cant dels Ocells, que es fa cada dia a aquesta hora amb motiu de la iniciativa del saxofonista Joaquim Vilagrassa, s’ha llegit un primer manifest de l’ANC relatiu al trasllat dels presos on s’ha denunciat que “la presó preventiva” suposa quelcom “que és una venjança, no el que marquen les lleis”. Es denunciava un judici que atenta contra el poble de Catalunya.

  Minuts més tard, el col·lectiu de Iaies i Iaios per la Llibertat demanava unitat als partits independentistes, a qui els ha recordat que “el poble mana, el govern obeeix”, idea sobre la que es vol construir la República Catalana. Finalment, s’ha llegit un tercer comunicat on els CDR han subratllat que no acataran cap sentència: “Això no pot quedar així, hem de lluitar”, han conclòs. La mobilització ha acabat amb el cant dels Segadors.