Adif licita un l’estudi sobre l’efecte barrera de la línia entre Tarragona i Vandellòs

  L'objectiu és acordar les mesures per minorar l'impacte d'aquest tram de via quan quedi en desús

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de la xarxa ferroviària del corredor del mediterrani al seu pas per Vandellòs-Hospitalet de L'Infant. Foto ACN

  Adif ha licitat un contracte de serveis per a la redacció de l’estudi que avaluarà l’efecte barrera que suposa l’actual tram Vandellòs-Tarragona de la línia ferroviària que quedarà en desús quan entri en servei la nova variant. El contracte s’ha licitat per un import de 210.000 euros i el termini previst per a la redacció de l’estudi és de vuit mesos. L’estudi es farà en base a la declaració d’impacte ambiental de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani, que determina la necessitat de desmantellar la via quan entri en servei la nova infraestructura.

  Adif, a través d’una nota, exposa que caldrà definir una sèrie de criteris, a través dels quals “s’avaluï el potencial efecte barra de l’actual traçat sobre el territori i es puguin establir les mesures oportunes per minorar l’efecte”.

  La línia de tren actual té una longitud aproximada d’uns 30 quilòmetres i discorre paral·lelament a la costa, travessant els termes de l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils, Vinyols i els Arcs i Salou.
  “El seu recorregut presenta nombroses aglomeracions urbanes al llarg de la línia de costa i molt vinculades a l’activitat turística, com urbanitzacions, càmpings o parcs d’atraccions; per tant l’actual traçat d’aquest eix ferroviari suposa una línia de discontinuïtat en diferents aspectes característics de la transversalitat del territori que, amb la posada en marxa de la nova variant, es pretenen avaluar i mitigar”, diu el comunicat d’Adif.

  D’aquesta manera, l’estudi preveu establir les actuacions a executar, les prioritats i un marc de programació temporal per desenvolupar-les. La definició i disseny precisos s’abordarà en una fase posterior, en el projecte de construcció, conclou Adif.