Nova actuació integral de neteja viària a tres carrers de l’Hospitalet

L’any passat la campanya es va fer cada mes en dos districtes de la ciutat i va arribar al voltant de 180 carrers i espais de tots els barris

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La primera acció Net i polit de 2023 arriba aquests dies a tres carrers dels barris de Collblanc i la Torrassa. Entre el 2 i el 13 de gener són objecte d’una actuació integral de neteja viària la totalitat del carrer de la Joventut, del carrer de Llançà i del carrer d’Orient.

Amb l’acció Net i polit, s’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. Fins a l’any 2021, se’n van fer una trentena de campanyes a tots els barris que van arribar a més d’un centenar de carrers i espais d’arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació.

Aquestes accions es van potenciar durant l’any 2021, quan es van fer un total de 90 jornades intensives de neteja que van tenir un cost de 235.000 euros; i especialment l’any passat, amb 23 campanyes durant 230 jornades que van arribar al voltant de 180 carrers, places i espais de tots els barris —dos districtes cada mes—, amb un cost aproximat de 644.000 euros.

A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que s’estenen a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.