Acaba la primera fase de les obres de millora de la xarxa de carril bicicleta a Lleida

  S’inicien els treballs de construcció del carril bici al carrer Ramon i Cajal i la seva connexió amb l’eix nord-sud

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Lleida ha finalitzat els treballs de millora de la xarxa de carril bicicleta al carrer Ton Sirera del barri d’Instituts-Sant Ignasi i la millora de l’accés al Camp Escolar, unes actuacions que s’emmarquen dins l’aposta de la Paeria per avançar en matèria de mobilitat alternativa i sostenible.

  Aquesta zona de la ciutat és una de les que concentra un major nombre d’usuaris de la bicicleta, per la presència de tres instituts de secundària, amb uns quatre mil alumnes. L’actuació facilita l’accessibilitat a l’Institut Gili i Gaya als usuaris que venen en bicicleta i també els apropa als camins naturals del riu. A més, potencia la connexió amb els trams de carril bici ja existents. En aquest cas, l’actuació ha abastat un tram de 121 metres lineals, amb una superfície de 315 metres quadrats, i ha permès a més millorar la vorera existent, deixant un espai accessible.

  Pròximament s’iniciaran els treballs de la resta de carril bici inclòs en el projecte seleccionat en l’última edició dels Pressupostos Participatius, per enllaçar el carril bici de la Banqueta del riu Segre (carrer Ton Sirera) amb el de l’interior de l’illa del Camp Escolar, a través del carrer Narcís Monturiol (130 metres lineals). També es perllongarà el carril bici pel carrer Historiador Josep Lladonosa (105 metres), per facilitar la connexió cap al Passatge dels Estudiants. L’actuació abasta una superfície de 511 m² i comporta també la millora dels embornals del clavegueram i una ampliació de la vorera amb l’objectiu de beneficiar els vianants.

  La senyalització de tota la zona es portarà a terme quan finalitzin els treballs als carrers Historiador Lladonosa i Narcís Monturiol -davant de l’Institut Joan Oró.

  Dilluns s’iniciaran les obres de construcció del carril bici al carrer Ramon i Cajal i la seva connexió fins a l’Eix Nord-Sud a la Rambla d’Aragó, així com la reordenació del carril bici entre els carrers Ramon i Cajal i Joan Baiget, el projecte guanyador del barri Universitat dins el procés de pressupostos participatius de l’any 2018. L’operació és una acció més en l’aposta del govern municipal per la mobilitat sostenible a Lleida i suma quilòmetres de carril bici a la ciutat.

  Per tal d’implantar el nou carril bici al carrer Ramon i Cajal i poder donar continuïtat a l’existent i unir-lo amb el de Rambla d’Aragó, en el tram del carrer Ramon i Cajal, que va des del carrer Maragall fins a la Rambla d’Aragó, se suprimirà part de l’aparcament del costat dret del carrer. De la mateixa manera, es reordenarà i redibuixarà el traçat del carril bici que ve des del carrer Balmes i connecta a la Rambla d’Aragó. En aquesta darrera actuació es refarà un tram de l’alineació de la vorera on conflueixen el carrer Joan Baiget i les voreres de Balmes i Rambla d’Aragó.

  La segregació del carril bici es realitzarà amb elements fixos de plàstic reciclat i les cruïlles i interseccions es ressaltaran amb pintura vermella. L’actuació també inclou la millora de la senyalització vertical i horitzontal de la zona, així com la col·locació d’elements de seguretat i senyalització a les cruïlles i interseccions.

  Les obres tindran una durada aproximada de tres mesos.